אוסף המאמרים הגדול ביותר ברשת בנושאי תזונה, כושר ואורח חיים בריא.

  • האם מזון יוצר בסיס או חומצה?

האם מזון יוצר בסיס או חומצה

נטיית המזון ליצור חומצה או בסיס אינה קשורה לרמת ה- PHשל המזון עצמו. לדוגמא, לימונים הינם חומציים מאוד, אולם התוצרים לאחר עיכולם וספיגתם בגוף הם בסיסיים, ולכן לימונים הם יוצרי בסיס בגוף.

באופן דומה, בשר יהיה בסיסי לפני העיכול, אבל ישאיר שיירים חומציים בגוף לאחר העיכול. כמעט כל המזונות שמקורם מן החי יוצרים חומצה בגוף. בתזונה יום-יומית חשוב לשמור על יחס של 60%-40% לטובת המזונות הבסיסיים.
כאשר נאבקים במחלה יש להגדיל את אחוז יוצרי הבסיס לפחות ל- 80%

כל סוגי המיצים הטבעיים הנסחטים בכבישה קרה (באמצעות מסחטה איטית) מפירות וירקות חיים הינם יוצרי בסיס. מיצי פירות הופכים לחומציים רק כאשר הם מעובדים ובייחוד כאשר הם ממותקים.

 

הפן המדעי: מדוע לימונים חומציים יוצרים בסיס?

התשובה לכך היא שכאשר המזון מעוכל, מבחינה כימית הוא "נשרף" (מחומצן) ליצירה של מים, פחמן דו חמצני ותרכובת לא אורגנית. הטבע הבסיסי או החומצי של התרכובת הלא אורגנית קובע האם המזון יוצר בסיס או יוצר חומצה. אם הוא מכיל יותר נתרן, אשלגן או סידן הוא מסווג כמזון יוצר בסיס ואם הוא מכיל יותר גופרית, זרחן או כלוריד הוא מסווג כמזון יוצר חומצה.

האם מזון יוצר בסיס או חומצה?