אוסף המאמרים הגדול ביותר ברשת בנושאי תזונה, כושר ואורח חיים בריא.

  • המדריך לרכישת תבנית אפייה איכותית

טופס רישום לסדנאות

מלאו את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם






הסדנא המבוקשת*

טיפים ודגשים לבחירת תבנית אפיה טובה ובריאה למשפחה שלכם

עוגות, עוגיות, קישים, פשטידות, פיצות – מי מאתנו לא אופה בבית באופן קבוע? לצד אביזרי המטבח הרבים העומדים היום לרשות האופים החובבים, תבניות האפייה נשארו אביזר האפייה הבסיסי והחשוב ביותר במטבח ועל כן, חשוב להקפיד על האיכות שלהן.

 

מהי תבנית אפייה איכותית וכיצד תזהו אותה?

תבניות האפייה הקיימות בשוק נבדלות זו מזו בייעוד, בצורה, בגודל, בחומר הגלם וברמת האיכות כמובן. אם אתם מעוניינים לרכוש תבנית אפייה איכותית, בדקו והשוו בין האלטרנטיבות תוך התייחסות לתכונות הבאות:

  • עמידות לאורך זמן
  • תחזוקה קלה המפשטת את תהליך העבודה במטבח.
  • אפשרות לאפייה בריאה

מכיוון שאיכות נמדדת גם בפרטים הקטנים, שימו לב גם לרמת הגימור, איכות הצבע ואפילו אריזת התבנית.

תבניות אפייה מסיליקון נמצאו כאיכותיות במיוחד

חומר הגלם של תבנית האפייה משפיע על איכותה

תבניות האפייה נחלקות לסוגים שונים, בהתאם לחומר הגלם ממנו הן מיוצרות:  

תבניות אפיה מסיליקון – תבניות אפייה גמישות ואיכותיות, מתאימות לטמפרטורות גבוהות מאד ונמוכות מאד, משמשות להכנת מגוון רחב של מאפים וקינוחים, אפויים וגם קפואים

תבניות אפיה מתכת – תבניות בעלות רמה גבוהה של הולכת חום. מתאימות להתמודדות עם אפייה בטמפרטורות גבוהות. תבניות המתכת מתחממות מהר ואינן מבודדות, לכן קשה לאחוז בהן ויש להמתין להתקררותן טרם הכנסה למקרר. קיימות גם תבניות מברזל, שהנן כבדות מאד. בשל הזמן הרב שלוקח לתבנית להתחמם, משך זמן האפייה בתבניות ברזל הינו ארוך מאד. 
תבנית פיירקס מזכוכית – תבניות איכותיות, אך שבירות וכבדות יחסית.
תבניות אמייל/פורצלן/קרמיקה – תבניות אפייה איכותיות ומעוצבות, כבדות מאד, מאתגרות באחסון ושבירות.

לגבי תבניות אפיה חד פעמיות, קיימת המלצה גורפת לוותר על תבניות אפיה חד פעמיות עשויות אלומיניום, שכן האלומיניום משתחרר בזמן החימום ונספג במזון.

המדריך לרכישת תבנית אפייה איכותית

העיקר הבריאות

מבין המאפיינים השונים המשפיעים על איכות תבנית האפייה, ללא ספק המאפיין החשוב ביותר לדירוג איכות התבנית הוא הבריאות, לו קיימים שני היבטים:

  1. בחירה בחומר גלם איכותי שאינו מזיק לתהליך האפייה
  2. שימוש מועט בשמן – במסגרת המודעות הגבוהה לתזונה מיטיבה וההקפדה על כללי אפייה בריאה: בחירה במרכיבים מזינים, הפחתה של חומרים משמרים ומעצבים, צבעי מאכל וסוכרים, נשאף לבחור בתבנית אפייה המאפשרת שימוש מועט בשמן (או אפילו הימנעות משמן).
תבניות סיליקון לאפייה מאפינס של Lurch

תבניות אפיה מסיליקון מובילות מהפיכה בעולם האפייה

הסיליקון , חומר גלם ייחודי וגמיש ממנו ניתן להכין מגוון מוצרים, בגדלים, צבעים וצורות שונות, כבש את המטבח הישראלי. מעבר לעובדה שמדובר בתבניות אפייה צבעוניות ומעוצבות, תבניות אפיה מסיליקון נמצאו כעונות על קריטריונים חשובים בתחום האיכות:

  • עמידות לאורך זמן
  • גמישות אך שומרות על צורתן
  • מאפשרות חילוץ קל של המאפה – באמצעות לחיצה קלה וקיפול הצדדים וללא "מאבק"
  • קלות משקל
  • קלות לאחסון
  • קלות לניקוי – בניגוד לתבניות הפיירקס או המתכת, את תבניות הסיליקון מספיק לטבול במים וסבון כלים לניקוי מושלם ופשוט
  • אינן שבירות
  • אינן מחלידות
אל תתפשרו על איכות תבנית האפייה שלכם. בחרו בתבניות סיליקון ולא תצטערו

תבנית אפייה מסיליקון הוא בחירה מצוינת רק אם מדובר בסיליקון איכותי

אם החלטתם לרכוש תבנית אפייה מסיליקון חשוב שתוודאו כי מדובר בסיליקון איכותי ובטוח לכל סוגי המזון, שכן הסיליקון משמש תעשיות שונות, לא רק את תעשיית המזון.

בשוק קיימים יצרנים המשתמשים בחלופות זולות על מנת להוזיל את עלויות הייצור. יצרנים אלו מכניסים לסיליקון חומרים זולים כגון גיר ופראוקסידים (זרזים זולים לקיצור משך הייצור), הגורמים לריח רע.

השתמשו בטיפים הבאים על מנת לוודא שבחרתם בסיליקון איכותי:

  • בדקו שמדובר ביצרן מוכר ואמין, עדיפות ליצרן אירופאי
  • בדקו כי למוצר קיים קו תקן (עדיף תו תקן אירופאי)
  • הריחו את התבנית – אם אתם מריחים ריח לוואי מתבניות הסיליקון, אל תרכשו אותה.
  • רכשו תבנית סיליקון אחת ובדקו אותה – אחרי השימוש בתבנית הסיליקון הראשונה תוכלו לבדוק האם תכונות הסיליקון אכן נשמרו: התבנית עמידה לחום, לא משנה את צורתה (לא סובלת מ"גמישות יתר"), הבלילה לא נדבקת לתבנית, התבנית לא נקרעת או ניזוקה במהלך האפייה וכו'. בדקו גם אם ניקיון התבנית מהיר וקל וכולל טבילה במים בסבון בלבד. אם אתם מוצאים עצמכם, משפשפים ו"נאבקים" בלכלוך, כנראה מדובר בסיליקון פחות איכותי.
תבניות אפייה מסיליקון הנן עמידות ואיכותיות במיוחד

יש סיליקון ויש סיליקון פלטינה®

בניגוד מוחלט ליצרנים העושים שימוש בסיליקון לא איכותי, נמצאת חברת Lurch  הגרמנית והמובילה בתחום האפייה שעמלה על פיתוח בלעדי של הסיליקון פלטינה® – סיליקון חזק ועמיד שזור במתכת פלטינה, המקנה לתבניות האפייה של Lurch גמישות וחוזק יוצאי דופן. מעבר לחוזק, ללא ספק התכונה החשובה ביותר של סיליקון פלטינה® היא העובדה שאינו משפיע על המזון.

כל בית זקוק לתבנית אפייה מסיליקון לאפיית לחמים ועוגות

תבניות אפייה מסיליקון פלטינה® – איכות ללא תחרות

תבניות האפייה של Lurch  נמצאו כבעלות יתרונות אדירים. בנוסף ליתרונות הידועים של הסיליקון: עמידות, גמישות, קלות, שמירה על צורה, הוצאה קלה של המאפה, ניקוי קל ואחסון פשוט, התבניות מסדרת ה Flexi-form, העשויות 100% סיליקון פלטינה®, עונות על כל קריטריון הנוגע לאיכות ומעבר לכך:  

  • שימוש בטוח לכל סוגי המזון – סיליקון פלטינה® הינו ידידותי לסביבה,  אינו מגיב למזון ואינו מפריש חומרים מסוכנים
  • שימון מועט מאוד או אפילו ללא שימוש כלל בשמן
  • אפקט נון סטיק מרשים – בזכות אפקט הנון סטיק הטבעי, המאפים כלל לא נדבקים לתבנית, קל להוציאם והתבניות קלות מאד לניקוי . כמו כן, בזכות אפקט הנון סטיק ניתן לעשות שימוש מועט בשמן, ואפילו להימנע לחלוטין משימון התבנית.
  • התאמה לטווח רחב של טמפרטורות – מ 40- ועד 240 מעלות צלסיוס ואפשרות לאחסון במקרר או במקפיא מבלי להמתין לקירור
  • בידוד מצוין – אפייה אחידה וקירור מהיר. ניתן לגעת בתבנית זמן קצר בתום האפייה ואפילו להגיש בתבנית הסיליקון ללא שימוש בתחתית.
  • שימוש בטוח במיקרוגל ובמדיח הכלים
  • עמידות בפני חומצת של פירות
  • תבנית אפיה לכל מטרה– מגוון רחב של תבניות סיליקון ייעודיות מאפשר דיוק והתאמה מלאה לצורך מהכנת קינוחים ועד עוגות, עוגיות ומאפינס בנוסף לאפיית עוגות, עוגיות מאפינס ועוד, ניתן להכין בתבניות סיליקון גם מטבעות שוקולד, קינוחי ג'לטין ועוד.
  • אביזרים נוספים – מלבד תבניות סיליקון ניתן למצוא גם אביזרי אפייה משלימים מסיליקון כגון: משטחי סיליקון לרידוד בצק ועוד.
בשוק קיימות תבניות אפייה רבות. חשוב לבחור בתבנית אפייה איכותית

לסיכום

המסע לרכישת תבנית אפייה איכותית מתחיל בבדיקת צורכי האפייה. או במילים אחרות: איזו תבנית אתם צריכים (תבנית לאפיית לחם, מאפים אישיים, עוגות). לאחר שהגדרתם את הצרכים שלכם, בדקו את האלטרנטיבות השונות על פי משתנים של בריאות, עמידות ותחזוקה. זכרו שבריאותם היא מעל לכל ובחרו רק בתבנית בעלת תו תקן נחשב העשויה מחומר גלם איכותי. בהצלחה ואפייה נעימה ובטוחה!