אוסף המאמרים הגדול ביותר ברשת בנושאי תזונה, כושר ואורח חיים בריא.

  • חלב שקדים: עשה זאת בעצמך

טופס רישום לסדנאות

מלאו את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם






הסדנא המבוקשת*

תחליפי החלב הנפוצים ביותר כיום עשויים מסוגים שונים של אגוזים. חלב שקדים הוא חלב עשיר בטעמו ופשוט להכנה.

אחד מתחליפי החלב הטעמים והמזינים ביותר הוא חלב שקדים. אפשר לשים אותו בקפה, בקערת הדגנים שלכם, לשלב בקינוחים, להכין גבינות ומה לא. חלב שקדים קל ופשוט להכנה, כך שאין סיבה לקנות אם אפשר לעשות בעצמנו.

 

ערכים תזונתיים של חלב שקדים

שקדים עשירים במינרלים כגון סידן ומגנזיום, התורמים לבריאות העצמות והשרירים, וכן למערכות אחרות בגוף.
שקדים עוזרים לירידה במשקל עקב תחושת השובע שהם מעניקים יחד עם פחמימה כגון תמר. הם מומלצים לטבעוניים וצמחוניים לקבלת חלבון מן הצומח (יש לציין שהחלבון לא מלא), ובעלי תכולה גבוהה של ויטמין E המשמש כנוגד חמצון רב עוצמה. השקדים עשירים בסיבים ובכך הם מסייעים למערכת העיכול.
השקדים עשירים בשומן (כ- 50% שומן), אולם מדובר בשומן לא רווי, שומן שהוא מועיל ומסייע לגוף, לדוגמא לבריאות הלב.

 

הכנת שקדים לאכילה

מומלץ להשרות שקדים​ לפני האכילה. הסיבה היא שבקליפה יש לעתים ציאניד. מצד שני הקליפה מכילה נוגדי חימצון. ההשרייה עוזרת לנטרל את החומר המזיק. יש להשרות את השקדים לפחות 8 שעות במים (ולהחליף מים לפחות פעם אחת), ואז אין צורך לקלפם. אם לא צורכים את השקדים מומלץ לייבש את השקדים שהושרו במייבש מזון או בשמש.

 

 

הכנת חלב שקדים בבלנדר:

טוחנים כוס שקדים ו3 כוסות מים למשך 30 שניות. מסננים דרך שקית בד.
ניתן להוסיף מעט מלח או להמתיק עם תמרים לפי הטעם.

למידע נוסף על בלנדר ויטמיקס >>

הכנת חלב שקדים במסחטת מיצים קובינגס :

מכניסים למסחטה לסירוגין שקדים ומים.
יש להשתמש בערכת הסחיטה הרגילה, מפתח יציאת המיץ יצא החלב ומפתח הסיבים יצאו השקדים הטחונים.

למידע נוסף על מסחטות מיצים >>

הכנת חלב שקדים במסחטת מיצים אוסקר:

טוחנים את השקדים עם ערכת הטחינה של המסחטה, מערבבים עם מים ומעט מלח, מחליפים את ערכת הטחינה עם ערכת הסחיטה ומכניסים את הבלילה למסחטה. מפתח המיץ יוצא החלב.

למידע נוסף על מסחטת מיצים אוסקר >>

חלב שקדים: עשה זאת בעצמך
חלב שקדים: עשה זאת בעצמך