אוסף המאמרים הגדול ביותר ברשת בנושאי תזונה, כושר ואורח חיים בריא.

  • טבלת רמת החומציות של מזונות שונים

טופס רישום לסדנאות

מלאו את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם






הסדנא המבוקשת*

טבלת חומציות מזונות

הטבלה מטה מכילה רשימה של 96 מזונות שונים והעומס החומצי שלהם בכליות (potential renal acid load = PRAL). מזונות המכילים מדד שלילי ונגטיבי מעידים על כך שהמזון הוא בסיסי. מזונות המכילים ניקוד של 0 מסמנים שהמזון ניטרלי. הערכים נמדדו ע"י רמל ומאנז, אותם החוקרים אשר המציאו את שיטת מדידה זו ומבוססים על מנה של 100 גרם.
הנוסחה שבה השתמשו מחושבת על פי מרכיבי המזון באופן הבא:

 

PRAL = 0.49*protein(g) + 0.037*phosphorus(mg) – 0.021*potassium(mg) – 0.026*magnesium(mg) – 0.013*calcium(mg)

בשר ומוצרים מהחי –
ממוצע


בקר רזה
עוף
בשר בקר
חזיר רזה
סטייק "ראמפ"
נקניק סלאמי
בשר הודו
פילה עגל

 9.5

7.8
8.7
10.2
7.9
8.8
11.6
9.9
9.0
סוכר ומתוקים –
ממוצע

שוקולד חלב
דבש
עוגה
מרמלדה


 

 4.3

2.4
-0.3
3.7
-1.5
דגנים

 
לחם – ממוצע
קמח – ממוצע
פסטה – ממוצע

לחם דגנים וזרעים
לחם שיפון
לחם חיטה ודגנים
לחם חיטה
לחם לבן
קורנפלקס
קרקר שיפון
אטריות ביצים
שיבולת שועל
אורז חום
אורז לבן
קמח שיפון
ספגטי
ספגטי מקמח מלא
קמח חיטה



 3.5
7.0
6.7

4.0
4.1
3.8
1.8
3.7
6.0
3.3
6.4
10.7
12.5
1.7
5.9
6.5
7.3
8.2
דגים ופירות ים
ממוצע


פילה בקלה
הרינג
פורל

7.9


7.1
7.0
10.8 
ירקות –
ממוצע


אספרגוס
ברוקולי
גזר
כרובית
סלרי
מלפפון
חציל
כרשה
חסה
פטריות
בצל
פלפל
תפו"א
צנון/צנונית
תרד
מיץ עגבניות
עגבניות
קישוא

 -2.8

-0.4
-1.2
-4.9
-4.0
-5.2
-0.8
-3.4
-1.8
-2.5
-1.4
-1.5
-1.4
-4.0
-3.7
-14.0
-2.8
-3.1
-2.6
קטניות –
ממוצע


שעועית ירוקה
עדשים
אפונה

 1.2

-3.1
3.5
1.2
חלב מוצרי חלב וביצים


חלב
גבינה דלת חלבון
גבינה עתירת חלבון

חלב חמאה
צ'דר דל שומן
גבינת קוטג'
שמנת חמוצה
ביצה שלמה
לבן ביצה
חלמון
גבינה צהובה קשה
גלידה
חלב מלא
חלב מלא מפוסטר
גבינת פרמזן
גבינה מותכת/מעובדת
יוגורט מחלב מלא ופירות
יוגורט טבעי חלב מלא


1.0
8.0
23.6

0.5
26.4
8.7
1.2
8.2
1.1
23.4
19.2
0.6
1.1
0.7
34.2
28.7
1.2
1.5
פירות, אגוזים ומיצי פירות –
ממוצע


מיץ תפוחים
תפוח
משמשים
בננה
דובדבנים
מיץ ענבים
אגוזי לוז
קיווי
מיץ לימון
מיץ תפוזים
תפוזים
אפרסק
בוטנים
אגס
אננס
צימוקים
תותים
אגוזי מלך
אבטיח

 -3.1

-2.2
-2.2
-4.8
-5.5
-3.6
-1.0
-2.8
-4.1
-2.5
-2.9
-2.7
-2.4
8.3
-2.9
-2.7
-21.0
-2.2
6.8
-1.9
שומנים ושמנים  –
ממוצע


חמאה
מרגרינה
שמן זית
שמן חמניות

 0

0.6
-0.5
0.0

 

 

טבלת רמת החומציות של מזונות שונים
טבלת רמת החומציות של מזונות שונים
טבלת רמת החומציות של מזונות שונים