אוסף המאמרים הגדול ביותר ברשת בנושאי תזונה, כושר ואורח חיים בריא.

  • סחיטת מיצים טבעיים – טעים בריא מרענן

מיצים לבריאות

מיצי פירות וירקות יכולים לחולל נפלאות לבריאותך. אין מדובר במיצים "טבעיים" מוכנים, שניתן למצוא בחנויות, אלא במיצים טריים אשר נצרכים סמוך ככל האפשר להכנתם. ידוע לכולם שירקות ופירות מכילים חומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים ואנזימים, ומכאן גם ההמלצה לצרוך כמות גבוהה ככל האפשר של פירות וירקות לאורך היום.

כמה מיצים כדאי לצרוך?

התשובה לשאלה זו אינה פשוטה. היא תלויה במצבו הבריאותי של כל אדם, באורח החיים שלו (האם יש גורמי מתח רבים), בחשיפה למזהמים (זהום אויר, קרינת רדיו וכדומה). עבור מרבית האנשים החיים חיים מודרניים, גם צריכה מרובה של פירות וירקות אינה מספיקה. הכנת מיצים מאפשרת לנו ליהנות מכמות גדולה של ויטמינים, מינרלים ואנזימים שנמצאים בכמות פירות וירקות שהיא מעבר ליכולת הצריכה שלנו. יתרון נוסף, הוא שהמאמץ הנדרש מן הגוף לעיכול המיץ וספיגתו הוא קל לעין ערוך מן המאמץ הנדרש לעיכול מזון מוצק. כאשר אנו מזינים את הגוף במיץ, אנו מוציאים פחות אנרגיה על עיכול ומותירים יותר אנרגיה לפעולות של ריפוי פנימי.

מה יתרונות המיצים על תוספי מזון?

מתוך ההנחה שאיננו יכולים לצרוך מספיק מזון שיספק לנו את אבני הבניין הנחוצים לנו, נוצרה הגישה שאנו זקוקים לתוספי מזון. אין הכוונה כאן לשלול תוספי מזון. לתוספי מזון יש תפקיד חשוב בהבראה, אולם מי שצורך אותם צריך להיות ער למספר נקודות. ראשית, הספיגה של תוספי מזון היא בעייתית, בייחוד ככל שהתוסף הוא סינטטי יותר (מרבית התוספים הם כימיקלים סינטטיים). לעומת זאת, בשתיית מיצים, יש לזכור שגוף האדם נועד מראש למזון מן הצומח, ועבור שכזה יכולת הספיגה היא אופטימאלית. בנוסף, פירות וירקות מן הטבע מכילים איזון מדהים בין המרכיבים התזונתיים: חומצות אמינו, ויטמינים, אנזימים ומינרלים – איזון שכזה אינו בר השגה בטכנולוגיה הקיימת היום. הגוף יודע ליהנות ממרכבים אלו, לרוב, תוך יכולת מדהימה להשתמש במה שנדרש, לאגור את שנדרש לאגור ולהיפטר ממה שלא נדרש לו, כך שהגוף יישאר באיזון. בצריכת תוספי מזון קל הרבה יותר לצאת מאיזון. לדוגמא, צריכה עודפת של סידן יכולה לערער את מאזן הסידן מגנזיום בגוף ולגרום לנזקים, צריכה מוגזמת של ויטמינים מסוימים אף היא יכולה לגרום לנזקים, וכך גם לגבי חומצות אמינו (התוסף היחידי שלא ידוע על נזקים מצריכה של כמויות גדולות הוא אנזימים. הגוף מסוגל לאגור אנזימים עודפים, ולהשתמש בהם במידת הצורך). יש לזכור תמיד שהגוף הוא מערכת הפועלת באופן מיטבי כאשר היא מאוזנת, וצריכה לא מבוקרת של תוספים, ותרופות קלות, מסייעת רבות ליצירת חוסר איזון ונטייה למחלות.

מיצים טבעיים מול תוספים – השוואת עלות

לאחר שמנינו את החסרונות של תוספי מזון סינטטיים, נזכיר חיסרון נוסף שגם הוא חשוב לרובינו, והוא העלות. עלותם של תוספי המזון גבוהה הרבה יותר מצריכת מיצי פירות וירקות אורגניים. עשב חיטה הוא דוגמא מצוינת למקור זול במיוחד לויטמינים מינרלים חומצות אמינו ואנזימים שעלותו נמוכה מאוד. במקרים מסוימים, אנשים רוכשים תוספים סינטטיים יקרים, שתרומתם העיקרית לגוף היא שתן יקר. למרות החסרונות שנמנו כאן, יש לציין, שלעיתים יש תרומה רבה לתוספים. קיימים גם תוספים איכותיים, ושימוש נבון בהם יכול לסייע.

איזו מסחטה מומלצת?

זה כבר תלוי בשימוש. מרבית המסחטות הן צנטריפוגליות ועובדות בחיתוך של חומר הגלם. פעולת הסכין המסתובבת במהירות של אלפי סיבובים בדקה גורמת לחימצון של מרכבי המזון (אולם עדיין המיץ עשיר במרכיבים תזונתיים). יתרונן של מסחטות אלו הוא במחירון הנמוך יחסית, חסרון נוסף הוא אי יכות לסחוט עלים. העלים חשובים מאוד מבחינת ערך תזונתי גבוה (לדוגמא עשב חיטה). הם מכילים בד"כ כמות משמעותית של חומצות אמינו, ויטמינים ואנזימים וכן כלורופיל (המסייע בבניית הדם). סוג נוסף הוא מסחטות העובדות בלחיצה / מעיכה בעלות סליל אחד. אלו מתמודדות טוב גם עם עלים וגם עם פירות וירקות. חסרונן הוא במחיר הגבוה יותר וכן בחוסר היכולת לסחוט פירות וירקות קשים (לדוגמא הגזר הפופולרי), למעט דגמים מיוחדים. המסחטות המסוגלות לסחוט את כל מגוון הירקות והפירות ללא חימום וחימצון תוך שמירה מלאה על הערך התזונתי הינן מסחטות עם שני סלילים. מסחטות אלו בד"כ אמינות יותר מן המסחטות הקודומות שהוזכרו, אולם מחירן גבוה יותר.

שתיית מיצים בקביעות

את המיץ (רצוי ממקור אורגני) מכינים במטבח הפרטי, כך שידוע בדיוק מהו מכיל. ההכנה נמשכת מספר דקות, וכך גם שתיית המיץ, כך שזהו המזון המהיר עלי אדמות. הויטמינים , המינרלים והאנזימים שבמיצים הטריים מסייעים לגוף לשמור על רמה גבוהה של אנרגיה, על עצבים רגועים, על חוזק השרירים, הלב, השיער, העצמות, השיניים והציפורניים. הם גם מסיעים לשמור על ניקיון הדם ועל רמת PH (היחס בין חומצות לבסיסים) מאוזנת. הם עושים זאת באמצעות נטרול עודפי חומצות, בסיסים ותוצרי פסולת של מערכת העיכול וחילוף חומרים. מיצי פירות וירקות גדושים בריכוז של חומרים מזינים, ובשתיית כוסות אחדות של מיץ טעים מדי יום תספקו לגופכם רבים מן היסודות החיוניים, התורמים לכוח ולתחושת רווחה כללית

מיצים טבעיים באמצעות מסחטות מיצים איטיות
מסחטת מיצים קשים
מתכון למיץ פילפלים, מסחטת מיצים, מתכון למיץ בריא
מיצים טבעיים מתכונים
מסחטת מיצים פירות קשים BioChef