אוסף המאמרים הגדול ביותר ברשת בנושאי תזונה, כושר ואורח חיים בריא.

  • שוקולד raw food

טופס רישום לסדנאות

מלאו את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם






הסדנא המבוקשת*

כיצד בא לעולם שוקולד "עומרים"?

לפני כשלוש שנים התוודנו לסגולות הקקאו ושוקולד ללא בישול.
מסתבר כי אכילה של שתי קוביות שוקולד מריר כל יום עשויה למנוע התקפי לב ושבץ מוחי. כך עולה ממחקר שפורסם על ידי החוקר הראשי ד"ר בריין בויז'ס, אפידמיולוג תזונתי במכון לתזונה אנושית, בנותטל, גרמניה.
התוצאות של בדיקות הלב, החלמתו המהירה של בן זוגי והכשרתי המקצועית כמטפלת גופנית רגשית, הביאו אותנו לפתח את שוקולד עומרים שהינו שוקולד מריר ללא בישול, העשוי באהבה, מהשלב הראשון ועד לאריזה בעבודת יד בביתנו שבנוה צדק בתל אביב.

הקקאו ידוע כמזון אלוהי עוד מתקופת האצטקים. מקורם של פולי הקקאו הוא כפי הנראה בעץ הגדל למרגלות האנדים המשתרעים לחופה המערבי של אמריקה הדרומית, בקרבת נהרות האמזונס והארניקו, הנהר השלישי בגודלו בדרום אמריקה. העץ הגיע למרכז אמריקה במאה ה-1 באמצעות בני המאיה. קקאו היה מצרך יקר במרכז אמריקה. ומשם הגיע לספרד ולמדינות ארופה. בצרפת הוכר המשקה לראשונה כמשקה מעורר תשוקה.

חוקרים אשר הרחיקו לכת עד פנמה כדי לחקור את המרכיב הבריאותי אשר בקקאו גילו שהאינדיאנים באזור נוהגים לשתות כל יום שלוש כוסות משקה קקאו ביתי. בבדיקות שנערכו בתושבים נימצא כי הם סובלים פחות מלחץ דם וממחלות לב.

בספרו 'לא לסרטן' , אומר ד"ר דיויד סרוואן-שרייבר, ממייסדי המרכז לרפואה משולבת באוניברסיטת פיטסבורג, כי התרכובות הנמצאות בקקאו מאטות את צמיחת התאים הסרטניים. הוא ממליץ על אכילת 20 גרם שוקולד מריר ליום. כמות הקלוריות קבילה, מספקת יותר מאכילת ממתקים ומקהה את התאבון ביתר יעילות.
ד"ר סרבאן שרייבר מדגיש כי ערבוב של שוקולד עם מוצרי חלב (נכון גם לגבי שתיה של חלב עם שוקולד מריר) מבטל את ההשפעות החיוביות של תרכובות הקקאו.

גם פרופ' גארי וונק, מומחה לפסיכולוגיה, מדעי המוח וגנטיקה רפואית מאוניברסיטת אוהיו, שכתב את הספר "המוח שלך על האוכל" (your brain on food), ספר העוסק באופן שבו מוח האדם מגיב לתרכובות הכימיות שבמזון, טוען כי גברים שאוכלים 2-3 קוביות שוקולד ליום חיים בממוצע יותר מגברים שאינם אוכלים שוקולד כלל. והשפעה מתגברת ככל שהחיבה נתונה לשוקולד המריר. כך פורסם בכלכליסט 28.10.10- בכתבתו של איתי להט "המוח הרעב".

ידוע גם כי לשוקולד יש השפעה מרגיעה על גלי חום והזעה של נשים בגיל המעבר. לכך אחראית תרכובת הדומה להורמון הנשי אסטרוגן, המשתחררת אחרי שהשוקולד מתפרק בקיבה, מגיעה למוח מאזנת הורמונלית את הגוף ויוצרת תחושת רוגע. הקקאו הינו מקור עשיר של מגנזיום, מכיל ברזל, מעלה את רמת הסרוטונין, דופימין ופניתלמין (כימיכל האהבה) ואת החומר אנאנדמיד, הדומה לחומר הפעיל בבקנאביס. חומרים אילו, כאשר הם מגיעים למוח, מגרים את העצבים שמשפיעים על ההנאה, הרוגע וההתמודדות עם לחץ וחרדה, ואפילו מקלים על כאבים.
שוקולד עומרים, הינו שוקולד ביתי, מריר, העשוי ללא בישול (raw food). כך נשמרות התרכובות העשירות של הקקאו. הוא,מכיל כ 80% מוצקי קקאו כהה ומומתק בסירופ אורגני מצמח האגבה. שוקולד עומרים אינו מכיל חומרים משמרים, מייצבים או חלב ומוצריו. ומגיע במגוון טעמים: טבעי, תפוז, מנטה, צ'ילי, קפה וטחינה (המכיל טחינה משומשום מלא מזן אתיופי משובח- ויש בו כ- 60% מוצקי קקאו).


שוקולד עומרים משווק במספר חנויות טבע, אצל תזונאיות, מטפלים הוליסטים ובסדנאות למבריאים.
שוקולד עומרים מתאים לנמנעים מסוכר בתפריט היומי שלהם ולאלה המבקשים להתענג מהקקאו ויתרונותיו ולהנות משוקולד בריא וטעים.

שוקולד raw food
שוקולד raw food