חמאה בהכנה ביתית

מגוון ממרחים טעימים וקלים להכנה

  • חמאה בהכנה ביתית

4 בפברואר 2016

מתכון לחמאה בהכנה ביתית

מצרכים:

2 כוסות (480 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

1/4 כפית מלח או לפי הטעם

אופן ההכנה:

הניחו את השמנת במיכל ויטמיקס וסגרו את המכסה.
בחרו באפשרות Variable 1.
הפעילו את המכשיר והגבירו את המהירות למצב Variable 10 ואז למצב High.
ערבלו עד שהתערובת תסמיך ותוכלו לשמוע שינוי בצליל שמשמיע מנוע המכשיר.
עצרו את המכשיר ואספו את הממרח מהקערה, כולל מהצדדים של המיכל, בעזרת מרית על מנת לרכז את המרכיבים למרכז המיכל.
אתחלו את המכשיר למצב Variable 5.
הפעילו את המכשיר וערבלו למשך 5 שניות. עיצרו ואיספו את השאריות מהצדדים שוב.
חיזרו על התהליך מספר פעמים עד שתראו שהתערובת מתחילה לנוע יותר בקלות וחוזרת להיות נוזלית יחסית.
ערבלו למשך מספר שניות נוספות, עד שתתחיל להופיע חמאה מוצקה במרכז המיכל ועל גבי הלהבים.
הניחו את החמאה במסננת דקה על מנת לנקז נוזלים.
הוציאו את החמאה לקערה והוסיפו מלח לפי הטעם. עבדו את החמאה במרית על מנת לסלק כמה שיותר נוזלים.
אחסנו במיכל אטום לאוויר.
אתם יכולים ליצור חמאות בטעמים על ידי הוספת עגבניות מיובשות, עשבי תיבול או קינמון במהלך שלב 1 של תהליך ההכנה.