אייס קפה

מתכוני שייקים בריאים וטעימים

  • אייס קפה

15 בנובמבר 2015

1 דקה

מתכון לאייס קפה

מנה אחת

  • ראשית יש לבחור כוס מדידה – גודל הכוס כגודל המשקה הסופי שנרצה לשתות.
  • אחרי כן יש להחליט על כמות הקפה שאוהבים וכמות ההמתקה.
  • רצוי להמתיק מראש, לא להוסיף  את הסוכר בסוף עם הקרח, כדי שהסוכר יימס לתוך המים.
  • כמות ההמתקה  צריכה להיות לפחות כפולה מהרגיל כי מזון קפוא תמיד נותן תחושה שהוא לא מתוק מספיק.

אופן הכנה:

להכין תמצית קפה (מקפה שחור מסונן או נס קפה עם מים רותחים). הכמות צריכה להיות כזו שסך כל תמצית הקפה כולל חלב שקדים לא יעברו את חצי כוס המדידה שקבעתם מראש.

לקרר את התמצית קפה לטמפרטורת החדר.
להעביר את הקפה כולל חלב לויטמיקס ולהוסיף כוס קוביות קרח. גם כאן קשה לדייק, אם הקוביות גדולות אז צריך קצת יותר מכוס (כוס מדידה שמראש קבענו) אחת של קרח ואם זה קוביות קטנות אז כוס אחת.

מפעילים את הויטמיקס למשך 10-15 שניות במהירות גבוהה: מתחילים ממהירות  1 ומגבירים תוך 2-3 שניות למהירות 10, ומעלים למקסימום.
ויש לנו קפה ברד!

בתאבון!