סדנאות אופק חדש במגוון נושאים: מיצים ושייקים, בישול וטעימות, ייבוש מזון וטרמפולינות.

  • סיכום סדנת מיצים ושייקים

ההבדל בין שתיית מיצים לשייקים ומתכונים טבעיים למיצים ושייקים

 

לקוחות יקרים,

תודה על השתתפותכם בסדנת מיצים ושייקים של אופק חדש בהנחיית עדנה מינץ.

שמחתנו להדגים בפניכם מגוון מתכונים של מיצים ושייקים באמצעות בלנדר ויטמיקס ומסחטות המיצים בסחיטה איטית, המסייעים לשמור על אורח חיים בריא באופן יומיומי וכן מסייעים לניקוי רעלים בפרט.

בעמוד הבא הכנו עבורכם סיכום הנושאים עליהם דיברה עדנה במהלך הסדנא, וכן קישור למתכונים שהוצגו בסדנא

 

ניקוי ירקות ופירות לפני הכנת מיץ או שייק

את הירקות והפירות יש לשטוף לבצורה יסודית לפני השימוש. ניתן לשטוף באמצעות תמיסת השריית ירקות שנמכרת בבתי הטבע, או להכין בעצמנו תמיסה לניטרול חומרי הדברה:

  • כמה טיפות של תמצית זרעי אשכוליות, כף סודה לשתיה, כוס חומץ, כוס מים

ניתן לאחסן את התמיסה בבקבוק עם התזה. מתיזים על הירקות והפירות ונותנים להם לספוג את החומר במשך עשר דקות. לאחר מכן יש לשטוף הכל במים ביסודיות.

 

טיפול בעלים ירוקים למיצים ושייקים

ניתן לנקות ולטפל בעלים ירוקים בעזרת התמיסה הבאה: בקערה גדול למלא מים מהברז, להוסיף כף מלח שולחני ורבע כוס חומץ. בצורה זו ניתן לנקות חסה, עלי מנגולד, פטרוזיליה וכו'.
את החסה יש לפרק מהשורש ולהפריד את העלים אחד אחד. עלי מנגולד ניתן להשרות בקערה כמו שהם או חתוכים לגודל מתאים על מנת שיכנסו לקערה.
לאחר השרייה של 10 דקות לשים במסננת, לשטוף ולייבש או בעזרת מגבת או בעזרת מכשיר מייבש חסה. לאחסן בשקיות ניילון גדולות ואטומות במקרר.  

 

מיץ ירוק בסדנת מיצים ושייקים עם עדנה מינץ

 מה ההבדל בין מיץ לשייק?

במיץ אנחנו שותים רק את המיץ שבתוך הירק או הפרי, שהוא בעצם מורכב ממים מזוקקים המאוחסנים בפירות, יחד עם ויטמינים ומינרלים. כל הסיבים נשארים בחוץ. לעומת זאת, בשייק אוכלים הכל, רק טחון דק, לכן הוא משביע יותר ויכול להוות ארוחה ממש.

למיצים יש אפקט ניקוי ועיכול קל. הם נספגים בגוף תוך עשרים דקות. את המיץ מומלץ  לשתות מיד לאחר הסחיטה (על מנת לשמר את הויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון). במידה ורוצים להכין כמות גדולה של מיץ בבת אחת ולשמור לאורך היום, מומלץ לשמור בוואקום, בקנקן עם וואקום עמוק.מיצים אפשר לשתות בין ארוחות, או חצי שעה לפני הארוחה כתוספת לתפריט. אפשר גם לעשות יום מיצים, שתיית מיץ במקום ארוחה כחלק מתפריט ניקוי רעלים.

המיצים שהכנו בסדנא הם מיץ ירוק (מומלץ לסוכרתיים, חולי סרטן ולניקוי עמוק) אותו אפשר להכין במסחטת מיץ קובינגס, אוסקר, או מסחטת מיצים ביושף. כמו כן הכנו מיץ ירקות.

אם מגלים שטעם המיצים חזק ומרוכז מדי, מותר לדלל ב20-25% מים בתקופה הראשונה.

 

מה ההבדל בין מיצי ירקות למיצי פירות?

ירקות מכילים ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הם משמשים לבנייה של תאים חדשים וגם מנקים את התאים בגוף. מיצי ירקות ניתן לשתות לאורך כל היום.

פירות מכילים אף הם ויטמינים ומינרלים ונוגדי חמצון. הם מנקים את הגוף ונותנים אנרגיה בזכות הסוכרים הטבעיים שבהם, לכן הזמן האידיאלי לצריכתם הוא בבוקר.

חשוב לציין כי ירקות מתאימים לכל אחד, גם לסוכרתיים. לעומת זאת לסוכרתיים יש הגבלה בפירות ולרוב אסור להם לשתות מיצי פירות בגלל כמויות הסוכר. לסוכרתי עדיף לאכול פרי כמו שהוא על סיביו.

הערה לגבי מיץ אשכוליות:  לאנשים שנוטלים תרופות (במיוחד קומאדין, סטטינים, ליפיטור וכו') אסור לשתות מיץ אשכוליות או לאכול אשכוליות בגלל השפעתה הסותרת על התרופה.

מהו מיץ עשב חיטה?

עשב החיטה עשיר בכלורופיל, מגנזיום, מעשיר את הדם בברזל, עשיר באשלגן, ויטמיני C,A,K,B ועוד. הוא נחשב למיץ מרפא ולכן צורכים אותו בכמויות קטנות על קיבה ריקה לפני האוכל ויש להמתין חצי שעה לפחות עד לארוחה. הוא חשוב מאד בשיטת הריפוי של ד"ר אן וגימור, במיוחד לטיפול בסרטן ובמחלות כרוניות. כמו כן הוא מאזן מצבים פיזיים ונפשיים כאחד.

לקריאה נוספת על מיץ עשב חיטה >>

 

איך מכינים שייקים בבית?

חשוב להכין שייקים בבלנדר עצמתי מסוג ויטמיקס, זאת על מנת לקבל מרקמים חלקים לגמרי. המרקם של השייק מאוד חשוב וישפיע על ההתמדה שלנו בשתיית שייקים באופן יומיומי.

הן מסחטות המיצים האיטיות והן בלנדר ויטמיקס יכולים לשמש כמעבדי מזון. בעזרת מסחטת מיצים קובינגס או אוסקר אפשר גם לסחוט מיצים וגם לייצר חמאות מאגוזים ושקדים, תערובות לקציצות או לקרקרים במייבש, סורבה וגלידות וכו'. בבלנדר ויטמיקס ניתן, חוץ משייקים, לטחון דברים יבשים לקמחים (מחיטה, חומוס, אורז, שבולת שועל, שעורה, קינואה, דוחן וכו', טחינת פשתן וכו'). כמו כן ניתן להכין בצק בעזרת ויטמיקס ותערובות לקרקרים במייבש מזון.

עבור סוכרתיים מומלצת בעיקר שתייה של שייקים. לסוכרתיים יש הגבלה בפירות ולרוב אסור להם לשתות מיצי פירות בגלל כמויות הסוכר. על כן לסוכרתי עדיף לאכול פרי כמו שהוא על סיביו בתור שייק. שייקים מירקות מתאימים לכל אחד, גם לסוכרתיים. במהלך הסדנא הכנו שייק ירוק סמודי וכן מרק (שייק) ירוק קר מירקות ללא סוכר.

 

טיפים לניקוי רעלים בבית

למי שרוצה לעשות ניקוי מיצים לבד בבית (בהנחה שהוא בריא ולא נוטל תרופות שמצריכות אכילת מזון מוצק) אפשר לעשות יום מיצים בשבוע או אפילו שבוע מיצים.

לחלופין ניתן לעשות ניקוי בעזרת שילוב של שייק בבוקר ומיצים ביתר היום, או שייק לסיום יום הצום.

שייק ירוק בסדנת מיצים ושייקים עם עדנה מינץ
מיץ עשב חיטה בסדנת מיצים ושייקים עם עדנה מינץ

מיצי פירות וירקות לילדים

ילדים הרבה פעמים נמנעים מלאכול ירקות ופירות טריים. דרך טובה לתת להם את אלו, ולהעשיר את התזונה שלהם בוויטמינים ומינרלים היא על ידי שתיית המיץ של הפירות והירקות. במהלך הסדנא למדנו כיצד להכין לימונדה טבעית מתפוחים ללא תוספות סוכר וממתיקים, וכמו כן איך להכין שייק בננה סמודי עשיר על בסיס חלב שקדים, תמרים וקשיו.

 

לקריאה נוספת על מיצים וילדים >>

מיצים לילדים בסדנת מיצים ושייקים עם עדנה מינץ