המלצות השפים

שפים מוכרים ומובילי דעה בתחום הבריאות מספרים על החוויות שלהם עם ויטמיקס

אורי מאיר צ’יזיק

“הויטמיקס הוא סוס עבודה. אנחנו משתמשים בו גם בבית וגם ב”מטבח-הספרייה”, בסדנאות ובארוחות שאני מכין.
אנחנו מכינים בו גלידות מפירות קפואים, טוחנים קמח טרי מכל גרעין שיש (כולל קמח ללא גלוטן מקינואה, אמרנט, אורז), טוחנים תבלינים שאספנו בסיורי ליקוט ועוד… העוצמה של הבלנדר הזה לא חדלה מלהפתיע אותנו.

שף מאיר דנון

“היתרון של ויטמיקס מול בלנדרים אחרים הוא בכח שלו ובאיכות הטחינה המאפשרת לטחון גם מוצקים או מוצרים דלים בנוזלים. לויטמיקס מוט ערבול שאני מוצא כמאוד פרקטי בעיקר בעבודה עם כמויות קטנות ועם תערובות עבות. איכות הטחינה והעיבוד מאפשרים להגיע לתוצאה הרבה יותר עדינה ואחידה, כך למשל בהכנה של פרפה כבד עוף, ביסק סרטנים, טחינה של פירות וכו’.”

שף אריאל אשל

“בחירת בלנדר לשם הפקת מחית נראה עניין שולי, אולם מסתבר שבלנדר טוב ייתן תוצאות שונות מאשר בלנדר רע, לרבות אי צורך לסנן לאחר הריסוק. מסיבות של איכות ביצוע עבור קשת יישומים רחבה לעומת מחיר, הגענו לטווח מחירי הביניים. בין שני המותגים המובילים את השוק העולמי, העדפנו בסופו של דבר את ויטמיקס שעמד בצורה מרשימה בכול המשימות.”

ציונה מלמן

“מדוע לא הייתי מחליפה את הויטמיקס שלי באף מכשיר אחר (והיו לי בלנדרים יקרים אחרים)?
ובכן בשל הרבה סיבות: ראשית אני יכולה להכין כמות גדולה של שייק ירוק, וכל זאת ב-60 שניות בלבד. שנית כשאני מכינה קינוחים “חיים” כגון: סורבה, גלידות או “מוס שוקולד”, אני לא צריכה להתאמץ כדי לקבל מרקם חלק מספיק – פעולה שאורכת בד”כ זמן ממושך בבלנדר מסוג אחר ודי מתסכלת. לוקח לי בערך 60 שניות להכין קינוח נהדר עם ויטמיקס, בזכות השימוש במוט הדחיסה, והתוצאות הן נהדרות… גם כשאני מכינה פטה (ממרח) מכל סוג של אגוזים וירקות הדבר אורך דקה אחת ומתקבל מרקם שאין לי דרך להשיג באף בלנדר אחר.
כמובן שאני אוהבת אותו משום שהוא קל לשימוש, פשוט לניקוי, נוח ומאפשר לי להיות יצירתית עם המזון שאני מכינה.
מעבר ליתרונות בעבודה איתו ישנו היתרון הבריאותי – אני שותה שייק ירוק מדי יום וכאן לויטמיקס יש יתרון עצום. אני קוראת מחקרים שמתבצעים בארה”ב בנושא השייקים הירוקים, לפיהם השייק הירוק שמכינים באמצעות ויטמיקס, הוא בעל ריכוז גבוה של כלורופיל, פיטונוטריינטים ומרכיבים תזונתיים חשובים. למעשה, הערך והתכולה התזונתיים הם כה גבוהים, כך שגם לאחר 3 ימים, הסמודי מאבד רק 5% מערכו התזונתי. משמעות הדבר היא שאם אני נוסעת מחוץ לבית או יוצאת לקמפינג, אני יכולה לקחת סמודי בצנצנת זכוכית ולקבל מינון גבוה של חומרים מזינים, אפילו 3 ימים מאוחר יותר! ”

 

פיליס גלזר

“הויטמיקס הוא כלי מעולה למטבח, ה”רולס רויס” של הבלנדרים, שמביא ערבול וטחינה ואפילו חימום מזון לדרגה ולמרקמים שאי אפשר להשיג עם בלנדר רגיל. ממנו למדתי מה זה Smoothie באמת.”

 

אודטה שוורץ

“מובן שאפשר להכין את השייק הירוק בבלנדר רגיל, אבל חד משמעית, המרקם והטעם לא יהיו זהים למרקם ולטעם, כמו כשמכינים אותו עם בלנדר-טנק-השרמן (בכוח, לא בגודל) שקוראים לו “ויטמיקס”. זו מפלצת שתוך 30 שניות קוצצת למרקם קטיפתי את כל מה שרוצים – וזה עושה הבדל גדול מאוד בפה… מכיוון שהוא מעבד את הכול בתוך זמן ממוצע של שניות, ומכיוון שאבות המזון נשמרים טוב יותר ככל שמעבדים את המזון פחות זמן – יוצא שהוא גם תורם מאוד לבריאות חוץ מהנוחות הזו של חיסכון בזמן.”

0