ממרח פטה עגבניות מיובשות
מרכיבים:
- ¾ כוס גרעיני חמנייה
- 1 כוס עגבניות מיובשות
- 1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1/2 לימון טרי סחוט
- 1 שן שום
- ½ כוס עלי בזיליקום טריים
- 1 כפית מייפל טהור
- 1 כפית סויה תמרי
- מלח הימליה – לפי הטעם
- 4 כפות מי השריית העגבניות המיובשות
אופן ההכנה:
- משרים את גרעיני החמנייה במים למשך לילה.
- משרים את העגבניות המיובשות למשך חצי שעה.
- מכניסים את כל המרכיבים לויטמיקס.
- מפעילים את בלנדר ויטמיקס במהירות 1 ומעבירים ל 10.
- טוחנים בעזרת המוט עד לקבלת מרקם רצוי, חלק לחלוטין או גרגרי.
- ניתן לאחסן את הממרח במיכל אחסון מזון בוואקום של סטטוס, לשמירה על טריות לאורך זמן.
המתכון באדיבות טלי מחלב, מאמנת לאורח חיים בריא, מנחת סדנאות בריאות ובעלת הבלוג Nature Tali
שתפו