סופגניות טבעוניות ללא גלוטן

סופגניות ללא גלוטן
טבעוני
35 דקות
15 מנות
בינוני דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

2 כוסות קמח כוסמת

1 כוסות קמח אורז מלא

1 כוס קמח שבולת שועל ללא גלוטן

8 תותים – שטופים ויבשים, חתוכים לקוביות קטנות

1.5 כפות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח הימלאיה דק מאוד

2/3 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים

2 כוסות חלב שקדים או חלב סויה

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור על תכנית טורבו ל 200 מעלות למשך 10 דקות.
  2. את התערובת ניתן להכין בקערה, או לערבב בקלות ובמהירות בבלנדר ויטמיקס – להכניס לבלנדר את כל הרכיבים מלבד הפרי הטרי, להפעיל על מהירות 10 עד לקבלת עיסה אחידה. חשוב לעבוד עם המוט של הבלנדר.
  3. לאחר קבלת העיסה יש להוציא אותה לקערה, להוסיף פנימה את התותים בתנועות קיפול.
  4. להעביר את התערובת לתבנית אפיה מסיליקון עם שקעים, למלא עד 3/4 מגובה השקעים. לקבלת צורה מקושטת אנו ממליצים על אפיה בתבניות הפרחים של לורך.
  5. להכניס לתנור למשך 20 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר בתוך תבנית האפיה למשך 10 דקות נוספות.
  6. לשלוף מתבנית האפייה – ניתן לפזר מעט אבקת אפיה מעל לקישוט

 

טיפים:

  • קמח אורז, קמח כוסמת וקמח שיבולת שועל ניתן לקנות מוכן, אך גם אפשרי ויותר זול להכין בבית בעזרת מיכל הקמחים של בלנדר ויטמיקס
  • במקום תותים ניתן לשים כל פרי אחר שרוצים – תפוח עץ, דומדמניות, אננס או אפילו פירות יבשים. אם מחליפים את הפרי הטרי לפרי יבש, יש להגדיל את כמות הנוזלים ל 2.5 כוסות.
0