סופגניות טבעוניות ללא גלוטן
מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמת
1 כוסות קמח אורז מלא
1 כוס קמח שבולת שועל ללא גלוטן
8 תותים – שטופים ויבשים, חתוכים לקוביות קטנות
1.5 כפות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח הימלאיה דק מאוד
2/3 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים
2 כוסות חלב שקדים או חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה:
- מחממים מראש תנור על תכנית טורבו ל 200 מעלות למשך 10 דקות.
- את התערובת ניתן להכין בקערה, או לערבב בקלות ובמהירות בבלנדר ויטמיקס – להכניס לבלנדר את כל הרכיבים מלבד הפרי הטרי, להפעיל על מהירות 10 עד לקבלת עיסה אחידה. חשוב לעבוד עם המוט של הבלנדר.
- לאחר קבלת העיסה יש להוציא אותה לקערה, להוסיף פנימה את התותים בתנועות קיפול.
- להעביר את התערובת לתבנית אפיה מסיליקון עם שקעים, למלא עד 3/4 מגובה השקעים. לקבלת צורה מקושטת אנו ממליצים על אפיה בתבניות הפרחים של לורך.
- להכניס לתנור למשך 20 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר בתוך תבנית האפיה למשך 10 דקות נוספות.
- לשלוף מתבנית האפייה – ניתן לפזר מעט אבקת אפיה מעל לקישוט
טיפים:
- קמח אורז, קמח כוסמת וקמח שיבולת שועל ניתן לקנות מוכן, אך גם אפשרי ויותר זול להכין בבית בעזרת מיכל הקמחים של בלנדר ויטמיקס
- במקום תותים ניתן לשים כל פרי אחר שרוצים – תפוח עץ, דומדמניות, אננס או אפילו פירות יבשים. אם מחליפים את הפרי הטרי לפרי יבש, יש להגדיל את כמות הנוזלים ל 2.5 כוסות.
שתפו