אקסקליבור היא בין החברות הראשונות בעולם שפיתחה ויצרה מייבשי מזון חשמליים אוטומטיים. מייבשי מזון המצטיינים ברמת אמינות גבוהה, בקלות תפעול עם יעילות ייבוש וחיסכון באנרגיה. כל מייבשי המזון של אקסקליבור מיוצרים בארה"ב.

  • יתרונות הייבוש במייבש מזון

הרשמה לסדנת ייבוש מזון
ללא תשלום

מלאו את הפרטים שלכם כאן למטה ונחזור אליכם בהקדם עם פרטים נוספים

יתרונות היבוש במייבש מזון אקסקליבור

מזונות ראשוניים וחיים

בשנת 1963 ד'ר אן ויגמור וויקטוריאס קולבינקסס ייסדו את "מכון היפוקרטס" בבוסטון. שם הם לימדו מטופלים את היתרונות של תזונה ללא בישול. מזון צימחוני, אורגני שלא עבר חימום מעל c°43.

מהם מזונות חיים?

מזונות חיים הם מזונות מין הצומח, אורגניים, לא מבושלים , קלים לעיכול, עשירים באנזימים ובעלי ערך תזונתי רב. מזונות חיים כוללים נבטים ירוקים טריים, קטניות וזרעים מונבטים, ירקות, פירות, אגוזים, ירקות מוחמצים (מותססים), חטיפים קרקרים מיובשים, פירות יבשים, וגלידות מפירות (ההגדרה לקוחה ממכון אן ויגמור) 

בצריכת מזונות חיים שום מרכיב מהמזון אינו הולך לאיבוד כתוצאה מחימום. בכל נגיסה גלום הפוטנציאל של ויטמינים מינרלים ואנזימים בחבילה אחת. אם המזון אורגני הוא נקי מכימיקלים, צבעים וחומרים משמרים. 

אחד מהתכונות החשובות ביותר של המזון החי היא העיכול הקל ויכולת הניצול המרבית לספיגה של ויטמינים, מינרלים, חלבונים ופחמימות. מזון חי המכיל אנזימים קל יותר לעיכול (זו הסיבה שלאחר אכילת ארוחה מבושלת מרגישים "כבדים" יותר. ככלל, בישול או חימום מעל 45 מעלות צלזיוס הורס את האנזימים. מזונות חיים עשירים באנזימים מסייעים בעיכול ולאנזימי הגוף בפרוק המזון ובפרוק החלבונים לחומצות אמינו. כאשר אנחנו צורכים יותר ויותר מזון חי, העיכול שלנו יעבוד פחות קשה, וכתוצאה מכך נרגיש יותר קלילים אחרי ארוחות, יותר אנרגיה ויותר בריאות ושימחה.

ייבוש מזון בטמפרטורה נמוכה, היא הדרך הכי טובה לשימור ירקות ופירות. יבוש מזון לא משתווה לשימורו בחום גבוה בתוספת חומרים משמרים ולשימור בקופסאות שימורים. כל חימום מזון מעל 45 מעלות צלזיוס לזמן ממושך הורס מרכיבים חשובים של המזון ובמיוחד את אנזימים.

יתרונות הייבוש במייבש מזון
יתרונות הייבוש במייבש מזון
מייבש מזון 9 מגשים אקסקליבור