חברת L'equip הוקמה בשנת 1988 בארה"ב וקוריאה באופן שיתופי ומתמחה ביצור מוצרי חשמל בטכנולוגיות מתקדמות למטבח הביתי.

  • מייבש מזון לכל בית

פירות יבשים בהכנה ביתית….ולא רק 

מגוון המאכלים שתוכלו להכין במייבש מזון

בננה מיובשת, צ'יפס תפוח, צ'יפס בטטה, קיווי, אפרסמון, אננס, עגבניות מיובשות, קרקרים, גרנולה, תבלינים ואפילו פלאפל אפשר להכין בבית ולשמור את כל הערכים התזונתיים של האוכל שמכינים. את אבקת המרק שלכם תוכלו להכין בייבוש עלים ירוקים וירקות ולאחר מכן לטחון אותם לתיבול והכנת מרקים.

ייבוש פירות וירקות

ניתן לייבש את כל סוגי הפירות והירקות. הפירות היבשים טעימים מאוד כחטיפים וכנשנוש בריא, וזו דרך נהדרת לגוון את התזונה. כאשר מייבשים פירות או ירקות הם נשמרים עם מלוא הערכים התזונתיים שלהם ללא תוספות סוכר, מלח או צבעי מאכל. בנוסף הם מקבלים מרקם ייחודי עם טעם וארומה משלהם. בצל מיובש לדוגמא דומה בטעמו לבצל מטוגן כאשר מוסיפים לו מעט רוטב סויה. בננות ניתן לייבש רק חלקית ולהנות גם מהעסיסיות וגם מהארומה. את הפירות והירקות ניתן לייבש ולאחסן לטווחי זמן ארוכים כאשר יוצאים מהבית לנסיעות או טיולים.

מה עוד אפשר להכין במייבש מזון ?

אחד השימושים הטעימים והמזינים במייבש מזון הוא הכנת קרקרים מדגנים וקטניות מונבטים, ניתן לשלב גם שקדים ואגוזים והם פתרון טעים ומשביע גם עבור מי שרוצה להמנע מגלוטן. קרקר בסגנון איטלקי, קרקר כוסמת או קרקר פשתן הם דוגמאות טובות לכך.
למנה העיקרית תוכלו להנות מתבשיל סיני מוקפץ, קציצות מירקות שונים, לביבות קישואים או פלאפל ולקינוח לפנק את עצמכם בגרנולה ביתית, חטיפי שוקולד עם כוסמת או עוגיות.

ההבדל בין מייבש מזון לתנור

היתרון של מייבש מזון לעומת התנור הוא היכולת שלו לחמם בטמפ' של עד 48 מעלות בדיוק מירבי. מזונות שונים מאבדים ערכים בטמפרטורות שונות. במייבש מזון תוכלו לכוון את הטרמוסטט ולדעת שהערכים התזונתיים של האוכל שאתם מכינים לא נפגעים בזמן החימום. תנור לעומת זאת, מיועד לחמם בטמפרטורות גבוהות, ישנם תנורים שאין בהם טמפרטורה נמוכה מ50 או 60 מעלות. גם בתנורים שיש להם אפשרות לחמם בטמפרטורה נמוכה אין את הרגישות הדרושה, ולמעשה אין את היכולת לדעת את הטמפ' המדוייקת בה הם מחממים. צריכת החשמל של המייבש נמוכה יותר ובחלק מהמייבשים ישנה אפשרות למצב חסכוני בהפעלת למשך הלילה. בשונה מתנור, מייבש המזון מסוגל לשחרר את הלחות המצטברת בו באופן יעיל דרך פתחי אוורור.

שיטת החימום במייבש מזון היא ע"י הנעה של אויר חם באמצעות מאוורר. האויר מתפזר באופן שווה בין המגשים לדרגת יבוש ופריכות מושלמת.

 
מייבש מזון לכל בית
מייבש מזון לכל בית
מייבש מזון לכל בית
אבקות מרק ותבלינים בהכנה ביתית

אבקות מרק ותבלינים בהכנה ביתית