חברת L'equip הוקמה בשנת 1988 בארה"ב וקוריאה באופן שיתופי ומתמחה ביצור מוצרי חשמל בטכנולוגיות מתקדמות למטבח הביתי.

  • חטיפים ונשנושים במייבש מזון

הרשמה לסדנת ייבוש מזון
ללא תשלום

מלאו את הפרטים שלכם כאן למטה ונחזור אליכם בהקדם עם פרטים נוספים

הכנת חטיפים מלוחים ומתוקים תוצרת בית

מייבש המזון של לקוויפ יאפשר לכם לפנק את האורחים שלכם במגוון חטיפים פריכים, מלוחים או מתוקים העשויים ממגוון ירקות טריים. תהליך ההכנה הפשוט באמצעות מייבש מזון בטמפרטורה הנמוכה מ-48 מעלות, שומר על כל הערכים התזונתיים של הירקות והפירות, ובנוסף הופך אותם לפריכים ובעלי טעמים עשירים ומורגשים יותר. כך תוכלו להנות מחטיפים טבעיים לחלוטין, בריאים וטעימים יותר.

הכנת חטיפים וצ'יפס מירקות

1. תהליך ההכנה של חטיפי הירקות השונים כולל 3 שלבים: שטיפה וקילוף (אם רוצים) של הירקות והפירות.
2. פריסת הפירות והירקות לפרוסות דקות והנחתם על מגשי המייבש לפרק הזמן הדרוש בהתאם לטבלה:

סוג הירק צורת הכנה זמן ייבוש
צ'יפס בטטה חותכים לפרוסות דקות מאוד בעובי מילימטר 12-14 שעות
צ'יפס סלק חותכים לפרוסות דקות מאוד בעובי חצי מילימטר 14-16 שעות
צ'יפס קישואים חותכים לפרוסות דקות מאוד בעובי מילימטר 14-17 שעות
צ'יפס תפוזים חותכים לפרוסות דקות מאוד בעובי מילימטר  20-22 שעות
צ'יפס תפוחי עץ חותכים לפרוסות דקות מאוד בעובי מילימטר 14-16 שעות
"טופי" בננה חותכים לפרוסות דקות בעובי סנטימטר 8-10 שעות

 

3. איחסון הצ'יפס בקופסאות וואקום אטומות שישמרו על הפריכות.

הכנת ממתקי לדר

לדר הינו מחית פירות טריים המיובשת בין שתי יריעות פלסטיק ייעודיות. ניתן להשתמש בלדר להכנת עוגות וקינוחים או לחתוך אותו לפיסות קטנות בתור ממתק בריא במגוון טעמים.

הכנת הלדר מתבצעת במספר שלבים:

1. שוטפים ומגלענים את הפירות הרצויים.
2. מכניסים את הפירות לבלנדר עם מעט נוזלים (מים או מיץ פירות) ומפעילים עד לקבלת מחית אחידה.
3. מרססים את יריעות הפלסטיק בשמן צמחי על מנת למנוע הדבקות של הלדר ליריעות.
4. מניחים את היריעה בתוך מגש המייבש ועליה שופכים כוס של מחית פירות. משטחים את המחית לעובי אחיד.
5. מכוונים את וסת הטמפרטורה של המייבש ל-57 מעלות למשך 8 עד 11 שעות.
6. כאשר ניתן לקלף את הלדר מהיריעה ללא קושי – הוא מוכן.
7. עוטפים את יריעת הלדר בניילון נצמד ומניחים במקרר.
8. חותכים למלבנים או לצורה הרצויה לקבלת ממתקים אישיים.

לדר ניתן להכין משילובים שונים של פירות ואגוזים, וכדאי לנסות להוסיף תבלינים, אגוזים קצוצים או שבבי קוקוס כדי להוסיף טעמים מעניינים.

שילובים מומלצים ללדר פירות:

 תפוחי עץ, תפוזים, בננה וגרעיני חמניות
 חמוציות מבושלות, תפוזים ודבש
 פטל, בננה וקוקוס
 תות בננה
 אננס ואפרסקים
 פטל ותפוחי עץ
 משמשים ושזיפים

חטיפים ונשנושים במייבש מזון
חטיפים ונשנושים במייבש מזון
חטיפים ונשנושים במייבש מזון
חטיפים ונשנושים במייבש מזון
חטיפים ונשנושים במייבש מזון