איך להכין חומוס בבית?

מאת: סיון קידר – מטפלת ברפואה סינית ומרצה לפיתוח הרגלים לאורח חיים בריא.

איך להכין חומוס בבית?

 

מה צריך לדעת על הכנת חומוס ביתי?

חובבי החומוס המושבעים יגידו שהכנת חומוס ביתי זו אומנות. אין ספק, שתורות שלמות נכתבו סביב הנושא, ומי שמכור לקטנית המופלאה הזו יעיד, שלא כל ממרח חומוס עונה על הדרישות של הצרכן. 

אולם, בכל הנוגע לחומוס, אנשים שונים יעדיפו דברים שונים – המרקם, התוספות, עם או בלי גרגירים, עם ביצה וחציל, עם לימון ושום, עם טחינה ופול ועוד. אך באשר לאיכות הממרח אף פעם לא יהיה ויכוח – או שהוא הצלחה או שהוא נפילה. רוצים להצליח מהפעם הראשונה? המשיכו לקרוא וגלו את הסוד להכנת חומוס ביתי ברמה גבוהה.

 

חומוס – קטנית קטנה וסופר בריאה

החומוס נחשב לבריא ועשיר באיכויות, ולשמחתנו, הוא בין המזונות הפופולריים ביותר במחוזותינו. 

הנה כמה עובדות שאספנו ושכדאי שתדעו על ממרח החומוס הביתי:

  1. החומוס נחשב לאחד ממקורות החלבון הכי עשירים מן הצומח. הוא תורם לתחושת השובע, יש לו ערך גליקמי נמוך והוא מצמצם את הצורך בנשנושים בין ארוחות.
  2. החומוס מסייע להפחתת רמות הכולסטרול ולאיזון לחץ הדם. הוא מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים שתורמת לפעילות העיכול, ויעיל באיזון רמות הסוכר בדם. 
  3. מתכון לחומוס ביתי מהסוג שתמצאו בהמשך מכיל מרכיבי מזון כמו חומוס, טחינה ושום, שנלחמים בדלקות ובתהליכי הזדקנות טבעיים של הגוף, יעילים לבריאות הלב ולחיזוק העצמות.
  4. החומוס מכיל כמות נאה של ויטמינים ומינרלים. הוא עשיר בברזל, חומצה פולית, זרחן, וויטמינים מסוג B. 
  5. ממרח חומוס ביתי מכיל מרכיבי תזונה בריאים שמגבירים את רמת האנרגיה, ומהווים מקור חיוני לחלבון ושומנים בריאים, גם עבור צמחוניים וטבעוניים, אך לא רק. 

 

למה לא מתפשרים על חומוס מוכן שמשווק ברשתות השיווק?

השאלה היא מאיזה כיוון בוחנים את הנושא. אם זה מהפן הבריאותי, אז אין ספק שחומוס ביתי מכיל את כל האיכויות שיש לחומוס להציע. הממרח הביתי לא מכיל חומרים משמרים, ועשוי רובו ככולו מחומוס(!).

אם בוחנים את הממרחים השונים לפי הטעם, הרי שמי שטעם פעם אחת חומוס ביתי משובח לעולם לא ישוב לאכול חומוס מקופסה, פשוט כי זה לא טעים באותה המידה.

ומה בנוגע לחומוס של חומוסיה? אין ספק שיש מתחרות חזקות על התואר החומוסיה הטובה מכולן, אך כמו בכל מסעדה, אף פעם אי אפשר לדעת מה באמת מונח בצלחת.

 

אז איפה מתחילים?

לפני שניגש למלאכת הכנת חומוס ביתי משובח, אספנו כמה טיפים, שיעזרו לכם לקבל ממרח באיכות גבוהה, שלא יותיר אף חובב חומוס מושבע עם סימני שאלה:

  1. זני החומוס הקטנים הם הטובים ביותר להכנת ממרח חומוס ביתי משובח.
  2. מומלץ לברור את הגרגירים ולהפריד מתוכם את הפגומים והמוכתמים. לא רק שהם פוגמים בטעם הממרח, הם מחמצנים אותו, פוגעים בטריות שלו ומקצרים את זמן המדף. אם אתם משתמשים בגרגירים קפואים או מקופסת שימורים, מרב הסיכויים שהגרגירים יהיו נקיים. 
  3. שטפו את הגרגירים כדי לסנן מהם אבק ולכלוך.
  4. אם אתם משתמשים בחומוס יבש, השרו את החומוס בין 8 ל- 12 שעות במים נקיים ואיכותיים. לא רק שזה מקצר את זמן הבישול, זה מוציא מהגרגירים את כל תופעות הלוואי שלאחר אכילתו. 

 

איך להכין חומוס בבית?

 

איך להכין חומוס בבית בקלות?

לצורך הכנת כל מתכון לחומוס ביתי חשוב להצטייד תחילה בציוד מתאים. האמת היא, שבעניין זה תוכלו להשתמש במגון כלים לפי הנוחות האישית שלכם, אך יש מכשיר אחד שעליו לא מתפשרים – מעבד מזון שיבטיח טחינה איכותית ואחידה לממרח חומוס ביתי ברמה גבוהה. במקרה הזה נמליץ על בלנדר ויטמיקס שכבר הוכיח את יעילותו בהכנת חומוס במרקם חלק ואחיד.

 

אז איך מתחילים?

  1. לאחר השריית החומוס ושטיפתו במים זורמים, יש לבשל אותו במים נקיים. בישול בסיר לחץ יקצר לכם את התהליך, שייקח לכם קצת פחות משעה.
  2. את גרגירי החומוס מסננים ושומרים את הנוזלים בהם הם בושלו.
  3. בשלב הבא מוסיפים את כל מרכיבים לקנקן הויטמיקסמהרך לקשה. שימו לב, להכניס את הטחינה כמרכיב אחרון שכן היא נוטה להסמיך בעת העירבול.
  4. אם יש חומר גלם נוסף שאתם מעדיפים באופן אישי, ניתן לשדרג את הממרח הביתי שלכם בשלב הערבול או בעת ההגשה – עלי כוסברה, תחמיץ שיפקה, שמן זית או כל מרכיב אחר.

 

טיפים נוספים להכנת חומוס בבית:

  1. ברירת החומוס תבטיח שתרחיקו גרגירים לקויים או לכלוכים נוספים כמו עדש סורר, ענף קטן או אבן זעירה. כדי לברור את גרגירי החומוס, פזרו אותם על מגש גדול ומיינו אותם אחד אחד או בקבוצות קטנות. הרחיקו כל גרגיר מעוות או בעל צבע חריג. תהליך הברירה קל יותר לאחר השריית החומוס, במיוחד כאשר מדובר בזני החומוס הקטנים.
  2. הנבטה של הגרגירים תבטיח לכם למצות את מלוא היתרונות התזונתיים של קטנית העל. כדי לעשות זאת בהצלחה, הניחו את גרגירי החומוס לאחר השרייתם במסננת. את המסננת הניחו מעל קערה, וכסו אותה במגבת נקייה ולחה. הליך ההנבטה לוקח כיומיים, ובמהלכם יש לוודא שהמגבת נשארת לחה ולערבב מידי פעם את הגרגירים.
  3. מי הבישול של החומוס יאפשרו לכם לשחק עם המרקם של החומוס. אם אתם אוהבים אותו דליל, תוכלו להוסיף נוזלים נוספים. אולם, מי החומוס הם לא הנוזלים היחידים שתוכלו להוסיף, השאירו מקום ללימון או תחמיץ אחר שאתם אוהבים לשלב בהכנת חומוס ביתי בטעם אישי.
  4. הוספת סודה לשתייה למי הבישול של החומוס תבטיח בישול מהיר יותר ואת ריכוך גרגירי החומוס. פרט לכך, היא תסייע לפרק את האוליגוסכרידים, המצויים בקליפת החומוס, ובכך תמנע בעיות גזים לאחר אכילת החומוס. מומלץ להוסיף לסיר בינוני עד גדול כפית שטוחה, שלא תפגע באיכויות הקטנית או בטעם.

בואו לגלות איך מכינים חומוס ביתי בקלות בעזרת בלנדר ויטמיקס.

 

איך להכין חומוס בבית?

קיבצנו עבורכם שלושה סרטונים המדגימים הכנת חומוס ביתי מזין, בקלות ובמהירות. 

דפנה אמון מדגימה הכנת חומוס ביתי בבלנדר ויטמיקס

מתכון לחומוס ביתי – מכינים חומוס בבית בקלות עם בלנדר ויטמיקס

מתכון חומוס ביתי :
להכנת הממרח מכניסים לבלנדר את המרכיבים הבאים:

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים לא חמים

1 כוס מים ממי הבישול של החומוס קרים או פושרים

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית מלח שטוחה

1 שן שום

3/4 כוס טחינה גולמית או 1/2 כוס טחינה משומשום מלא

מכיוון שהטחינה מתקשה במהלך הערבול חשוב להוסיף אותה אחרונה.

טוחנים את המרכיבים בתוכנית ממרחים. אם אין תוכנית ממרחים כדאי לערבל במהירות מתגברת כ- 45 שניות עד דקה. המהירות ההדרגתית תבטיח טחינה מושלמת של כל המרכיבים.

כדי לדלל את החומוס ניתן להוסיף נוזלים ממי הבישול ולטחון פעם נוספת מספר שניות.

האמת היא, שהסרטון מראה עד כמה פשוטה הכנת חומוס ביתי טעים. ונגלה לכם סוד נוסף, אם יש לכם את המתכון הבסיסי, תוכלו לשחק איתו ולהוסיף את כל התוספות שאתם הכי אוהבים – פול מבושל, ביצה קשה וחציל קלוי, תחמיץ פלפל שיפקה, ירק וכן הלאה.

 

נשמח שתשתפו אותנו בתוספות מעניינות ששדרגו לכם את הממרח שהכנתם באמצעות בלנדר ויטמיקס.

לא תאמינו כמה זה קל. בסרטון של יניב אליהו, תמצאו את הדרך הכי קלה להכנת חומוס ביתי טעים עם בלנדר ויטמיקס איך להכין חומוס במרקם מושלם? | הכנת חומוס ביתי עם ויטמיקס

לצפייה במתכון לחומוס ביתי עם בלנדר ויטמיקס של הנטורופתית שירי מזור.