חמאת פקאן

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מרכיבים:

– 4 כוסות פקאן

אופן ההכנה:

– קולים את הפקאנים בתנור בחום של 160 מעלות למשך 20 דקות. מומלץ לטחון את הפקאנים ישירות אחרי התנור בעודם חמים מפני שזה מזרז את הכנת החמאה

– טוחנים את הפקאנים בויטמיקס במהירות גבוהה בעזרת הדוחפן במשך כדקה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

אנחנו יודעים מתי חמאת הפקאן מוכנה לפי הרעש בקנקן. בדקה הראשונה הרעש יהיה מאוד חזק ולאט לאט הוא נעלם והמרקם החולי הופך למרקם חלק וקרמי. הכנת החמאה לא אמורה לעלות על דקה, אחרי דקה המיכל עלול להתחמם יתר על המידה ואנחנו לא רוצים להגיע לזה. אם רוצים מרקם קראנצ'י אפשר להוסיף חופן פקאן ולערבל כמה שניות נוספות. 

שתפו