ספגטי קישואים ברוטב גבינשיו ופטריות

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF
מצרכים עבור גבינת הקשיו:

200 גר׳ קשיו

200 מ״ל חלב צמחי

2 כפות שמרי בירה 

1 כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית חומץ תפוחים

1 כפית חרדל 

תבלין צ׳יפוטלה (אופציונלי)

אבקת בצל ושום לפי הטעם

 

משרים את הקשיו לילה מראש, או מבשלים במים למשך כ-20 דק׳ ברתיחה עדינה.

מסננים, מעבירים את המרכיבים לויטמיקס, וטוחנים במהירות גבוהה למשך כ-2 דק׳ עד לקבלת קרם חלק.

 

מצרכים עבור רוטב גבינשיו פטריות: 

מעט שמן זית

1 חבילה פטריות שמפיניון

1 כוס גבינשיו

1/2 כוס חלב צמחי מלח

פלפל שחור לפי הטעם

 

פורסים את הפטריות, מחממים מעט שמן זית בסיר רחב, על אש בינונית, וצורבים את הפטריות עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את הגבינשיו ומדללים בחלב צמחי.

מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

 

מצרכים עבור הזודלס (נודלס זוקיני):

2 זוקיני גדולים מאוד

מכשיר פורס ספירלי אופקי של לורך

פורסים את הזוקיני לצורת ספגטי ספירלי. 

מרכיבים את המנה: 

מעבירים את הזודלס הטרי לסיר עם רוטב הגבינשיו פטריות. 

מכבים את האש, מערבבים היטב ומגישים.

 

תוספת אופציונלית – פייקון טמפה: 

150 גר׳ טמפה (ניתן להחליף בטופו)

3 כפות רוטב סויה תמרי 

3 כפות סירופ אגבה 

2 כפות שמן זית 

1 כף עשן נוזלי או פפריקה מעושנת 

פורסים את הטמפה לרצועות יחסית דקות.

מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הטמפה במרינדה למשך כחצי שעה.

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, וצולים בחום גבוה למשך כ-10 דק׳ מכל צד.

מגישים הטמפה על גבי הזודלס.

בתאבון! 

 

המתכון באדיבות נטלי אביב בעלות ערוץ היוטיוב #טבעונותבקלות

 

שתפו