מרק אפונה

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

 1 בצל קצוץ

2   גזרים גדולים חתוכים לקוביות,

 3 שיני שום קצוצות,

1.5 כוסות אפונה מיובשת שטופה היטב,

 2.5 ליטר מים רותחים,

צרור פטרוזיליה טרייה שטופה, קצוצה,

1/4 כוס שמן זית,

תבלינים לפי הטעם: כמון, פלפל, עלי דפנה ומלח,

 

אופן ההכנה:

מטגנים הבצל הקצוץ בסיר קרמי נון סטיק של GreenPan עד להזהבה.

מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כ 2 דקות. 

מוסיפים את השום, כמון, פלפל ועלי הדפנה והמלח, מטגנים מעט, (שימו לב שהשום והתבלינים לא ישרפו),

מוסיפים את האפונה השטופה והמסוננת לסיר, מכסים במים  ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע. 

יש לערבב במהלך הבישול לספיגה טובה של הטעמים ומניעת שקיעת האפונה לתחתית הסיר.

לקראת סיום הבישול  מוסיפים את מחצית כמות הפטרוזיליה הקצוצה.

לפני ההגשה ניתן לקשט עם הפטרוזיליה הטריה שנשארה. 

טיפים:

להעשרת המרק ומרקם קרמי, ניתן להוסיף בסיום הבישול שמנת צמחית ולטחון קלות במעבד מזון או בלנדר כשהתערובת מתקררת. 

מתאים במיוחד לימות החורף.

 

 

שתפו