מרק דלעת וירקות

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

7 כוסות ציר ירקות, (ניתן להחליף במים רותחים),

קילו דלעת חתוכה,

2 גזרים קלופים,

בטטה קטנה חתוכה לרבעים,

תפוח אדמה גדול חתוך, בצל גדול קצוץ,

כרישה חתוכה (רק החלק הלבן),

1/2 כפית תימין קצוץ (לא חובה),

3 שיני שום,

1/4 כוס שמן זית,

גבעול סלרי,

לתיבול: מעט כורכום יבש טחון, מלח ופלפל לפי הטעם,

בצל ירוק לקישוט בהגשה.

 

אופן ההכנה:

מטגנים הבצל החתוך בסיר קרמי נון סטיק של GreenPan עד להזהבה. תוך כדי ערבוב, מוסיפים כרישה, ירקות קלופים ושטופים, השום, התימין, תבלינים, מקפיצים קלות כ 2 דקות, תוך כדי ערבוב, על אש בינונית. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כחצי שעה ומוודאים עם מזלג שהירקות התרככו.

נותנים לתערובת להתקרר ומעבירים לבלנדר VITAMIX, לטחינה לתערובת אחידה.

ניתן להגיש עם בצל ירוק חתוך. בתאבון.

 

שתפו