מרק עדשים עשיר

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

אין כמו מרק עדשים עשיר ליום חורפי לחמם את הגוף והנפש

רשימת המרכיבים נראית ארוכה, אך אל חשש. אופן ההכנה פשוט מאוד, ומתקבל מרק סמיך, עשיר וטעים ואפילו בעל חלבון מלא.

 

רכיבים:

1/2 כוס עדשים ירוקות

1/3 כוס גריסים

4 שיני שום קצוצות

2 כפות רוטב סויה

2 עלי דפנה

1 בצל קצוץ

2 גזרים מגוררים דק

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 עגבניות מקולפות וקצוצות

2 כפות רסק עגבניות (אפשרות)

2 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף עלי ריחן טרי

1/2 כפית תימין

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  • להכניס לסיר את העדשים, הגריסים, השום, רוטב הסויה, עלי הדפנה וליטר וחצי מים, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל כ-10 דקות.
  • להוסיף את הירקות ורסק העגבניות ולבשל כחצי שעה על אש קטנה, עד התרככות הגריסים. לקראת סוף הבישול להוסיף את השמן, הפפריקה ועשבי התיבול.
  • להוסיף מים במידת הצורך.

 

המתכון באדיבות רחלי בהרל וזהורית שייחי

 

למפרט טכני ורכישת המוצרים עמם הכנו את המתכון:

סירים ומחבתות לכיריים אינדוקציה של חברת ozeri

כלי ששת ועזרי מטבח

קופסאות לאחסון בוואקום עמוק

שתפו