דאל הודי שמחמם את הלב והבטן

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

כוס עדשים כתומות שטופות היטב,

3 כוסות מים בטמפרטורת החדר,

כפית מלח,

1/2 כפית כורכום טחון,

1/2 כפית כמון טחון,

עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות, בצל חתוך לקוביות קטנות,

2 שיני שום קצוצות,

2 כפות שמן לטיגון,

צרור עלי כוסברה טריים לקישוט.

הערה: מומלץ להגשה על בסיס אורז חם, או כמנה בפני עצמה.

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר קרמי נון סטיק של GreenPan על אש בינונית את העדשים, עם המים, מלח, כורכום, מביאים להרתחה, ואח"כ ממשיכים בבישול על אש בינונית, סה"כ כ 25 דקות עד התרככות העדשים. במהלך הבישול, יש להוציא עם כף את הקצף הנוצר מהעדשים ולערבב מידיי כ 5 דקות את העדשים.

במקביל מחממים מחבת קרמי נון סטיק של GreenPan עם השמן, מוסיפים הכמון ומערבבים הכמון בשמן, על אש בינונית, (שימו לב שלא יישרף). מוסיפים הבצל החתוך והשום החתוך ,מטגנים עד הזהבה ומוסיפים העגבניות החתוכות ומבשלים יחד עוד מספר דקות עד התרככות העגבניות ומסירים מהאש.

לאחר שסיימנו את בישול העדשים, מוסיפים את תערובת הבצל, השום והעגבניות לסיר העדשים שבושלו. מערבבים ומשהים כ 5 דקות לספיגת טעמים. (ללא בישול נוסף).

הרכבת המנה:

מניחים את תבשיל על מצע אורז חם, מפזרים כוסברה טרייה מלמעלה.

ניתן לאכול ללא מצע אורז, כמנה נפלאה בפני עצמה.

 

שתפו