כדורי חלבה ופרג

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס פשתן

1/2 כוס פרג

1/2 כוס דחוסה של תמרים ללא חרצנים

1/2 כפית מקל וניל טחון

1-2 כפות שמן שומשום (בכבישה קרה)

 

הכנת השומשום:

את השומשום יש לשטוף ולהשרות למשך 6 שעות. לאחר מכן לסנן ולהשאיר במסננת להנבטה למשך 24 שעות. יש לייבש על מטלית יבשה בשמש או במייבש מזון. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור במקרר.

 

אופן ההכנה:

טוחנים את השומשום, הפשתן והפרג במכונת גרין סטאר ומוסיפים תמרים.
מוסיפים וניל ושמן שומשום, ולשים את העיסה. אם העיסה לא מספיק "דביקה" מוסיפים שמן שומשום או מספר תמרים מגולענים.

מהעיסה יש ליצור כדורים.

לשמור בקירור.

שתפו