מאכל סיני מוקפץ

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

1 פלפל אדום

חצי כרובית

1 חבילה של פטריות שמפיניון

1 קישוא או זוקיני

2 גזרים
2 בצלים ירוקים
3-4 כפות רוטב סויה
2-3 כפות שמן שומשום (כבישה קרה)
חצי כוס קשיו
אופן ההכנה:
פורסים את הפלפל, בצל ירוק, גזרים והקישוא לרצועות בעובי כ-4-5 מ"מ. את הכרובית מפרידים לפרחים וכל פרח פורסים לפרוסות דקות ( 1-2 מ"מ).

שמים את הירקות בקופסא סגורה יחד עם רוטב סויה ושמן שומשום, סוגרים ומנערים. מדי פעם הופכים או מנערים את הקופסא. חוזרים על הפעולה כל 5 דקות למשך כשעה.

מסננים את הרוטב מהירקות ושומרים את הרוטב בצד. את הקשיו משרים ברוטב שנשאר מהירקות.

מפזרים את הירקות על רשת יבוש ומייבשים 3-5 שעות בחום של 45 מעלות.

לאחר שהירקות מוכנים ניתן לשים אותם בקערת הגשה, לפזר את הקשיו המושרה ברוטב ולהכניס שוב למיבש מזון לחצי שעה לחימום נוסף. כשמחממים את הירקות ביחד עם קערת ההגשה המזון נשמר חמים לזמן ממושך יותר

שתפו