פריטטה ירקות שורש

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

פריטטה בתנור במחבת קרמית נון-סטיק מסדרת Evershine של GreenPan

מצרכים:

  • 65 גרם קמח עדשים
  • 65 גרם קמח חומוס
  • 30 גרם קמח כוסמת ירוקה
  • 240 מ"ל מים

ירקות:

  • 2 בצלים לבנים קטנים
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1 בטטה קטנה
  • 1 בטטה סגולה קטנה
  • תיבול אופציונלי: מלח הודי שחור-1/2 כפית, ½ כפית פפריקה מתוקה, ½ כפית אורגנו וכפית שומשום מלא.

אופן ההכנה:

  1. חממו תנור ל180 מעלות.
  2. חיתכו את כל הרכיבים לחתיכות קטנות, רצוי עם הסכין הקרמית.
  3. הכניסו לתנור על נייר אפייה משומן, אפייה עד שהירקות הקשים מתרככים (20-30 דק).
  4. ערבבו את כל הקמחים בקערה, הוסיפו בהדרגה את המים תוך כדי ערבוב עם מטרפה איכותית.
  5. לאחר קבלה של מרקם חלק ללא גושים, הוסיפו את הירקות הצלויים, שמנו את המחבת, שפכו את התערובת למחבת המשומנת, סדרו את התערובת על מנת שתיהיה שכבה אחידה, הכניסו לתנור ל 45-60 דקות אפייה

שתפו