קרקרים כוסמת שומשום

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

100 גר' כוסמת ירוקה (לא קלויה)

כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס שומשום רגיל

1 גזר מקולף

1/2 בצל

2 כפות בצל מיובש במייבש מזון (לאחר יבוש)

1 שן שום

מעט רוטב סויה לטעם

אופן ההכנה:

משרים כוסמת בהרבה מים קרים למשך הלילה או לפחות 4 שעות, מסננים ומשאירים לנבוט על המסננת.
שוטפים היטב את הכוסמת עד שהמים צלולים ולא צמיגיים. מעבירים למעבד מזון / מסחטת אוסקר / מסחטת גרין סטאר ומוסיפים את שאר החומרים פרט לשומשום, מעבדים בפולסים עד ליצירת בצק, אם חסר מעט מים ניתן להוסיף 2 כפות מים.
מעבירים חזרה לקערה ומוסיפים את השומשום, מערבבים היטב בעזרת היד להתמזגות השומשום בבצק. את הבצק מעבירים למשטח סיליקון על גבי רשת ומשטיחים עד לעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ, ניתן להשתמש במערוך גלגלת קטן, אך יש להרטיבו מפעם לפעם כדי שיחליק על הצק. הבצק אמור לכסות את כל שטח הפנים של הסיליקון, בשלב זה ניתן לעשות צורות של ריבועים בעזרת חותכן מתאים. מכניסים למייבש מזון ל-3 שעות על 48 מעלות. לאחר 3 שעות הופכים בעדינות את הקרקרים בעזרת תבנית אחרת, מקלפים את דף הסיליקון בעדינות ומכניסים לעוד 5-8 שעות (תלוי במרקם שרוצים, ככול שזה יהיה יותר זמן כך זה יהיה יותר קריספי).
מעבירים לקופסת וואקום ושומרים במקרר. נשאר טרי המון זמן!

דבר הנטורופתית שירי מזור מבית אופק חדש: קרקרים ללא גלוטן, עם שפע של סיבים תזונתיים מהירקות ומהכוסמת המעניקים תחושת שובע ומועילים לאיזון פלורת המעיים (מצע החיידקים במעי) ובכך לשגשוג החיידקים הידידותיים.

שתפו