קרקרים מירקות, שקדים ובזיליקום

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

כשתי כוסות פולפה (פסולת) שנותרה מ-2 כוסות מיץ ירקות (גזר וסלק בלבד)

2 שיני שום כתושות
1/2 כוס ריחן טרי קצוץ דק
2 עגבניות בשלות קצוצות
1 כוס (או יותר) תערובת שקדים, אגוזי לוז וגרעיני חמניה שעברו השרייה  במשך הלילה
מלח הימלאיה ופלפל לטעם

אופן ההכנה:

1. טוחנים את השקדים והגרעינים המושרים למחית (רצוי במסחטת אוסקר או במכונת בשר)
2. חולטים את העגבניות במים רותחים כשתי דקות ומקלפים את הקליפה החיצונית.  (רצוי לעשות שני חריצים עם סכין על ראש העגבניה לפני החליטה)
3. מוסיפים את העגבניות למכונת האוסקר.
4. מערבבים בקערה גדולה מערבבים ביחד את פולפת הירקות, תערובת השקדים העגבניות, והריחן הקצוץ.
5. מתבלים במלח ופלפל.
6. משטחים אתת התערובת על דף פראפלקס במייבש מזון לעובי של חצי ס"מ. חורצים ריבועים שתי וערב.
7. מייבשים במייבש מזון על 48 מעלות במשך 6 שעות. הופכים לצד השני ומייבשים עוד כ-3 שעות.
8. נותנים להתקרר ומפרידים את הריבועים.
9. מאחסנים בקופסה סגורה.

שתפו