חטיף בריאות גרנולה
מצרכים:
- ¼ 1 כוסות תמרים מג'הול מגולענים
- 1 כוס שקדים לא קלויים, קצוצים *
- ¼ כוס סירופ מייפל או דבש
- ¼ כוס חמאת שקדים *
- ½ 1 כוסות שיבולת שועל גסה
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כפית מלח הימלאיה
אופן ההכנה:
-
- מחממים תנור ל- 165 מעלות
- מעבדים את התמרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם של בצק
- בסיר קטן, מחממים את מייפל/דבש יחד עם חמאת השקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה את התמרים, תערובת חמאת שקדים ומייפל ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שכל שיבולת השועל מכוסה ונדבקת ביחד לגושים
- מניחים את התערובת בתוך תבנית אפיה לחטיף דגנים ודוחסים
- אופים במשך 25-30 דקות
- ניתן לאחסן בקופסאות וואקום לתקופה של 1-2 חודשים.
- ניתן להחליף את השקדים באגוזים אחרים ואת חמאת השקדים בחמאת אגוזים כלשהי