נאגטס בטטה

דקות הכנה
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

  • 4 בטטות
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 4 כוסות פירורי לחם
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 3-4 כפות שמן זית
  • עשבי תיבול שאוהבים כמו טימין ורוזמרין
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

 

להגשה:

קטשופ

מלפפונים חמוצים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.
שוטפים את הבטטות ומניחים אותן על מגש אפייה עם נייר אפייה. בעזרת סכין קרמית של קיוסרה, יוצרים חתכים על פני הבטטות, ואופים כשעה עד שהן מתרככות.
לאחר האפייה, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר קלות.
בשלב הזה, יהיה מאוד קל לקלוף אותן. בזהירות, קולפים את הבטטות ואת הבשר שלהן מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את קמח הכוסמין, המלח, הפלפל השחור, המוסקט והשום הכתוש.
מועכים עם מועך תפוחי אדמה עד שהמסה חלקה ואחידה.
טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך. המסה תהיה מאוד רכה, וזה בסדר, אל דאגה, כך היא אמורה להיות.
ערבבו את פירורי הלחם עם אבקת הצ'ילי.
בעזרת כף, יצרו חתיכות קטנות של תערובת הבטטה, והניחו בתוך פירורי הלחם. בעזרת הידיים, יצרו צורה מרובעת כמו של נאגטס, ודאו שהחתיכה עטופה בפירורי לחם מכל הכיוונים והניחו על מגש האפייה. חזרו על הפעולה עם כל המסה עד שיש לכם מלא נגיסים חמודים.
בזקו על הנגיסים שמן זית, ופזרו טימין ורוזמרין לטעמים נוספים וארומה.
טגנו את הנאגטס במחבת קרמית או הכניסו לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, על גבי מגש מרופד עם נייר אפיה ואפו כ-20 דקות. לאחר 20 דקות, הוציאו ובזהירות הפכו כל נגיס, כדי שיוכל להפוך קריספי מכל הכיוונים.
כאשר הנגיסים מתחילים להזהיב ולהשחים, הוציאו מהתנור. פזרו מעט פטרוזיליה קצוצה מעל הנגיסים, הגישו עם קטשופ וחמוצים.
בתיאבון!
המתכון באדיבות ליאור משיח.

שתפו