סלט פריקי, סלק אדום ותפוח עץ

דקות הכנה
דרגת קושי
image_pdf
PDF

פריקי היא חיטה ירוקה שמיד לאחר שנקצרה עברה תהליך של קליה ועישון ומכאן טעמה הכל כך מיוחד.

מצרכים:

1/2 כוס פריקי (לפני בישול)

1 סלק אדום

1 תפוח ירוק (עדיף גרנד סמיט)

1 בצל ירוק

3 גבעולי נענע

חופן אגוזי קשיו

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון סחוט

1 כף חומץ

2 שיני שום

1/4 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

בסיר מלא במים רותחים מבשלים את הפריקי במשך 15 דקות, מסננים, שוטפים היטב במים קרים, מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.

קולפים את הסלק ובעזרת המנדולינה של סטטוס חותכים לגפרורים ארוכים (ג'וליאנים). למה מנדולינה? כי זו השיטה הכי יעילה ומהירה לחתוך את הסלק לרמת הדקיקות הזו.
את פעולת הפריסה במנדולינה מבצעים תמיד בכיוון הלהבים (לא חוזרים אחורה בצמוד ללהב – זה ישמור לכם על האצבעות וימנע הימעכות של הירק), כלומר מחליקים את הירק לכיוון הלהב מרימים ומתחילים שוב.  מוסיפים לקערה.

את התפוח חותכים בדומה לסלק ומוסיפים לקערה.

במידה ואין מנדולינה פורסים לפרוסות דקות מאוד, חותכים לרצועות ארוכות ודקות ואז חותכים לרחוב לקבלת רצועות קצרות יותר – זה אומנם מצריך מעט יותר סבלנות ודיוק מאשר השימוש במנדולינה, אבל זו משימה אפשרית בהחלט.

את הבצל הירוק פורסים דק ומוסיפים לקערה.

מפרידים את עלי הנענע מן הגבעול, קוצצים ומוסיפים גם כן.

שוברים את אגוזי הקשיו לשברים גסים ומוסיפים לסלט.

מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים, מעבירים לכלי הגשה (מקפידים להשאיר את יתרת הנוזלים בקערת הערבוב) ומגישים.

המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג "עושהסלט"

 

שתפו