פלפל פדרון ממולא באגוזים ועשבי תיבול

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

12-15 פלפל מזן פדרון

1 כוס אגוזי מלך

7-10 גבעולי שמיר

רבע צרור פטרוזיליה

2 שיני שום

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית מלח גס

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

חוצים את הפלפלים לאורכם, בעזרת סכין קטנה מנקים ומרוקנים את הפלפל מן הגרעינים ומהחלק הלבן שצמוד לקודקוד. מניחים בצד עד להרכבת המנה. מכניסים לקוצץ מולטי צ'ופר של לורך את האגוזים, שיני שום ואת מיץ הלימון.

קוצצים במספר פולסים קצרים, מסירים את המכסה ומוסיפים את השמיר, עלי הפטרוזיליה, המלח והפלפל וקוצצים שוב במספר פולסים קצרים. התערובת צריכה להיות קצוצה אבל לא משחתית או חולית. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים קלות בעזרת כף. טחינת האגוזים והוספת שמן הזית הם אלה שמעניקים לתערובת את המרקם שלה ולכן לא רצוי להשתמש באגוזי שכבר נטחנו מראש.

בעזרת כפית ממלאים את חצאי הפלפל בתערובת ומניחים על צלחת הגשה יפה. בסמוך להגשה רצוי לזלף מעט שמן זית על הפלפים הממולאים.

 

המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט

שתפו