מאפינס אנרגיה בריאים וממכרים

דקות הכנה
מנות
דרגת קושי
image_pdf
PDF

מצרכים:

225 גר' (2.5 כוסות) שיבולת שועל
120 גר' (1 כוס) קמח לבן או קמח כוסמין
120 גר' (1 כוס) קמח חיטה מלא
100 גר' (1/2 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)
50 גר' (1/4 כוס) סוכר לבן
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח דק
210 גר' (1 כוס) שמן קוקוס מומס
1 בננה בשלה
1 כפית תמצית וניל
260 גר' (1.5 כוסות) שוקולד מריר ( שוקולד צ'יפס או מטבעות או טבלאות שוקולד קצוצות גס)
כ-2 כפיות מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי לבזוק מעל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים את כל היבשים: שיבולת השועל, הקמחים, הסוכרים, סודה לשתייה ומלח דק.
בינתיים ממיסים את שמן הקוקוס – שוקלים את השמן המוצק לקערה חסינת חום, ומכניסים למיקרו לפולסים של 10-20 שניות עד שהשמן נוזלי ושקוף.
את הבננה מקלפים ומועכים היטב.
מוסיפים את שמן הקוקוס והבננה לתערובת היבשים, מוסיפים גם את תמצית הוניל ומערבבים. המסה תהיה מאוד פירורית, כך צריך.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עם הידיים, עד שהבצק שלנו במרקם אחיד – הוא עדיין יהיה מאוד פירורי וזה בסדר, אבל פירורי רטוב. ממש כמו בצק עוגיות קלאסי.
הכנת הקאפקייקס – דווקא כאן עדיף להשתמש בתבנית סיליקון של לורך, כי יהיה קל יותר להוציא ממנה את החטיפים לאחר האפייה. מחלקים את הבצק שלנו לשקעים בצורה אחידה, ממלאים כל שקע כמעט עד הסוף, ומשטחים היטב, מהדקים.
מפזרים מעט מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי מעל לכל חטיף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות עד שהחטיפים מתחילים להזהיב והשוקולד נמס.
מוציאים מהתנור ומניחים לחטיפים לשבת כ-5 דקות לפני שמוציאים מהתבנית ומתחילים לזלול. הם מצוינים חמים מהתנור!
המתכון באדיבות ליאור משיח.

שתפו