סדנאות אופק חדש במגוון נושאים: מיצים ושייקים, בישול וטעימות, ייבוש מזון וטרמפולינות.

  • סיכום סדנת ממרחים, רטבים ומטבלים

טופס רישום לסדנאות

מלאו את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם






הסדנא המבוקשת*

ממרחים, מטבלים ורטבים בהכנה ביתית

כיום, ההיצע על המדף ברשתות השיווק עצום, בין היתר קיים גם מבחר גדול של ממרחים ורטבים.
המשותף לכל המוצרים הללו היא רשימה ארוכה של רכיבים, שאת רובה אנחנו לא מבינים, המכילים חומרים מעובדים, חומרי שימור ומעכבי חומציות, שומן טראנס או שומנים צמחיים מוקשים (כמו למשל שמן דקלים) או תוספות סוכר למיניהם, צבעי מאכל והרשימה עוד ארוכה… אפילו ממרחים "תמימים" כמו חומוס, טחינה או חמאת בוטנים, מכילים כמות גדולה של חומרים לא טבעיים.

חשוב מאוד להתייחס בהקשר זה גם לאספקט בריאותי נוסף, מרבית הממרחים והרטבים הנמכרים ברשתות השיווק ארוזים בקופסאות פלסטיק זולות המכילות כימיקלים שזולגים עם הזמן למזון ולבסוף גם מגיעים אל מחזור הדם שלנו. מעבר לכך הפלסטיק של האריזות עצמן, שהוא פלסטיק מסוג נחות, מתפרק במגע עם חום, שומן או חומציות וגם מולקולות שלו נטמעות במזון הארוז בהן. כאשר מכינים ממרחים ומטבלים בבית יש לנו אופציה לאחסן אותו במיכלים שאנו בוחרים במקום בפלסטיק זול ונחות.

בסדנת ממרחים ורטבים למדתם שקיימת אופציה אחרת, האופציה להכניס לתזונה שלכם ולחיי היום-יום ממרחים ורטבים, אותם אפשר להכין בקלות בבית ועשויים מחומרי גלם טבעיים וטריים בלבד. כל מה שצריך הוא הכלים הנכונים במטבח, למשל בלנדר חזק וטוב כמו ויטמיקס.

בנוסף, כאשר אנחנו מכינים בבית ממרחים ומטבלים, או למעשה כל סוג של מזון, יש לנו אפשרות לארוז אותו בקופסאות אחסון מזון מפלסטיק איכותי ובטיחותי, כמו טריטאן, שהוא הפלסטיק היחיד המאושר כיום על ידי ה FDA כבטוח לשימוש עם מזון, או לחלופין בקופסאות אחסון מזון מזכוכית.
זאת ועוד, שימור בקופסאות אחסון מזון בוואקום מהווה אף יתרון נוסף במקרה זה, מכיוון שהממרחים הביתיים אינם מכילים חומרים משמרים והשימור בוואקום מאפשר להאריך את חיי המדף שלהם עד פי 4 מהזמן הרגיל.

אז מה למדנו בסדנא?

בסדנא למדנו כמה קל להכין בבית חומוס טרי וטעים, למדנו להכין גם לבאנה קשיו טעים במיוחד. משימוש אותו בסיס אך עם תוספות מתוקות ניתן להפוך אותו ליוגורט פרילי.

למדתם להכין רוטב הפסטו אותו ניתן לשלב עם ספגטי קישואים RAW או פסטה מכל סוג שתבחרו וגם כיף וטעים למרוח את הפסטו על פרוסת לחם או לאכול עם ירקות טריים.

למדנו כיצד ניתן להכין חמאת פקאן ביתית טעימה להפליא שמכילה אך ורק פקאנים קלויים.

בחמאת הפקאנים ניתן להשתמש גם להכנת רוטב שוקולד "נוטלה" פקאן שמתאים במיוחד לאירוח ותמיד קוטף מחמאות,

את הרוטב נוטלה יצקנו מעל גלידת בננה-קוקוס, גם אותה אפשר להכין לבד בבלנדר ויטמיקס.

לסיכום, במהלך הסדנא למדתם כיצד אפשר לשמור על הבריאות בקלות על ידי צריכה של מגוון ממרחים ורטבים בהכנה ביתית. בעזרת הכלים הנכונים, כמו בלנדר ויטמיקס, ניתן להכין באופן פשוט ומהיר שלל מתכונים מגוונים ויצירתיים, על טהרת רכיבים טבעיים וטריים בלבד וללא תוספת סוכר.

אנו מודים לכם על השתתפותכם בסדנא ומקווים לראותכם שוב בסדנאות נוספות של אופק חדש.
להרשמה לסדנאות נוספות ללא עלות, ניתן להיכנס לקישור הבא >> סדנאות אופק חדש

חמאת בוטנים מתכון בויטמיקס
מתכון רוטב פסטו ללא חומרים משמרים
פסטה קישואים רואו ברוטב רוזה
רוטב שוקלוד ללא סוכר מתכון ביתי