מה ההבדל בין שייקים למיצים?

הבדלים בין מיצים לשייקים

ההבדלים בין שייקים למיצים וטיפים לשילובים שונים

מאת: הנטורופטיות ויקטוריה זדובצקי ואלכסה עמנואלוב

 

בתקופה המודרנית רוב האוכלוסייה צורכת מזון מעובד אשר חסר בערכי תזונה שהגוף צריך. זה הגורם לכך שלאנשים רבים יש מחסור כזה או אחר בויטמינים ו/או מינרלים. אחת הדרכים להשלים את החוסרים בתזונה היא ע”י שתיית מיצים ושייקים מפירות וירקות.

מה ההבדל בין שייק למיץ?

מיצים ושייקים הם שתי אפשרויות שונות לצרוך ויטמינים ומינרלים. שניהם מועילים מאוד לבריאות אך קיים ביניהם הבדל הן במרקם ובטעמים, והן באופן בו הגוף סופג את הויטמינים, המינרלים ורכיבים מזינים נוספים. במאמר זה, נעמוד על היתרונות של כל אחד מהם. בהמשך נרחיב על שתיית שייקים ירוקים, שתיית מיצים, זמני שתייה מומלצים ושילובים מומלצים בין פירות, ירקות ועלים ירוקים מסוגים שונים.

התועלות בשתיית מיצים

  • הקלה על מערכת העיכול – מסחטת מיצים מפרידה עבורנו בין הסיבים לנוזלים, כך שגופנו יכול לקבל תוך דקות אחדות את הכמות המרבית של יסודות מזינים בשתיית המיץ, לדלג על שלב העיכול, ולספק לגוף חומרי תזונה באופן היעיל ביותר.
  • ספיגה מהירה – בפירות וירקות שלמים נלכדים בתאית כל הויטמינים, המינרלים, האנזימים ונוגדי החמצון. זמן ספיגתם בגוף הינו כשעה ואף יותר, זאת בעוד שבעת הכנת המיץ הם משתחררים ומגיעים לתאי הגוף תוך 15 דקות. בכך נחסכת אנרגיה. הגוף אינו מתאמץ בעיכול המזון, ונשארת לו יותר אנרגיה לפינוי רעלים או החלמה.
  • המיצים מספקים לגוף מים שנחוצים לתהליך המטבוליזם של הגוף.
  • המיצים מכילים נוגדי חמצון ומנטרלים את הרדיקלים החופשיים אשר עלולים לגרום נזק לתאי הגוף, להזדקנות ולעלייה בסיכון ללקות במחלות שונות.
  • המיצים מכילים סוכר טבעי – מיצים מכילים סוכרים טבעיים. סוכרים אלה מעניקים את אותה כמות האנרגיה שאנו מקבלים בעת אכילת דברי מאפה, ממתקים ומשקאות קלים, אולם ללא תוספת של חומרים כימיים שונים, שומן, וסוכר לבן.
  • המיצים (בייחוד מיצים מעלים ירוקים) מכילים כלורופיל – הכלורופיל מצוי בצמחים בלבד. הוא מסייע לגוף לייצר המוגלובין ובכך מגדיל את כמות החמצן המגיע לתאים.
  • מיץ שאינו מעובד  – כאשר אנו מכינים את המיץ בעצמנו, אנו יודעים בדיוק מהם רכיביו, ומהו תהליך ההכנה שלו,  וכך אנו מבטיחים לעצמנו שהמיץ שאנו שותים בריא.

התועלות בשתיית שייקים

  • בשייק יש יותר– בדומה למיצים, השייקים מספקים לנו מגוון של ויטמינים ומינרלים, מים, נוגדי חמצון, סוכרים טבעיים וכלורופיל. אולם בניגוד למיצים, הם מספקים גם סיבים תזונתיים אשר תורמים לבריאות הגוף, מורידים את רמות הכולסטרול בדם, תומכים בתהליכי העיכול וגורמים לתחושת שובע, ולכן ניתן להחשיב שייק כארוחה לכל דבר.
  •  ניקוי הגוף  – שייקים מנקים את גופנו בצורה מקיפה יותר. הסיבים בשייק מנקים את הגוף באופן שונה מזה של המיצים הסחוטים. סיבים תזונתיים אשר אינם מסיסים במים, מוסיפים נפח לצואה ומסייעים לה לצאת בקלות מהמעי הגס. כתוצאה מכך, לא מתפתחת במעי כמות גדולה של חיידקים המייצרים חומרים רעילים.

מתי כדאי לשתות שייק ?

הזמן הכי טוב לשתות שייק הוא בבוקר. הזנת הגוף בכמות גדולה של ויטמינים ומינרלים על בטן ריקה מבטיחה ספיגה טובה יותר. הסיבים התזונתיים שבשייק מעניקים לנו תחושת שובע לאורך זמן, ומספקים אנרגיה להתחיל את הבוקר ברעננות , וללא תחושת כובד.

מיצים ושייקים

 

איך מכינים שייקים?

לא מעט אנשים רוצים לשלב שייקים בתפריט היומי שלהם, אך לא יודעים איך להכין שייק בריא, מזין וטעים.

זה המקום לציין שהכנת שייק פירות אורכת מספר דקות בלבד.

איגדנו כאן כמה מתכונים לשייקים מרווים וטעימים:

להכנת שייק תות בננה אתם זקוקים למכשיר להכנת שייקים, רכיבי המתכון וקוביות קרח, שיהפכו את השייק לצונן ומרגיע במיוחד.כאן תמצאו הדרכה מפורטת וקלה איך להכין שייק תות בננה.

באתר שלנו תמצאו אינספור מתכונים לשייקים בריאים, מזינים, משביעים וטעימים, שימריצו אתכם ויספקו לגופכם שפע של ויטמינים ומינרלים. תוכלו למצוא כאן שייק בננה מנגו. או שייק בננה תמר שגם ילדים שותים בשמחה.

ולפני שנמשיך, הנה מתכון שאנחנו אוהבים במיוחד לשייק ירוק מזין, שמנקה את הגוף מרעלים וממריץ את מערכות הגוף.

איך מכינים שייק ירוק?

מומלץ לשים בשייק פרי או שניים, שאתם אוהבים.
להוסיף עלים ירוקים  כגון: קייל, חסה, תרד או מנגולד.
העלים הירוקים מנקים את הגוף ממתכות כבדות, מעלים את רמות הברזל, מטפחים את העור, מונעים מחלות,  ועוד.
למי שאוהב, ניתן גם להוסיף אגוזים וזרעים. זרעי צ’יה או זרעי פשתן שעשירים באומגה 3. תמר או שניים יוסיפו מתיקות לשייק.

שילובי מיצים ושייקים מפירות וירקות שונים

מעבר לתרומתם הרבה של המיצים לבריאותנו, חשוב לא פחות הינו טעמם. חשוב שהמיץ שאנו מכינים בבית יהיה לנו טעים ומזין,  כדי להשיג זאת, אפשר לשחק עם שילובים שונים של פירות וירקות.

פירות מתוקים עם פירות מאזני מתיקות – פירות וירקות מתוקים כתפוח, בננה, תמר, רימון, אבטיח, או תאנים מומלץ לאזן עם ירקות מימיים יותר כמלפפון שטעמו נטרלי או באמצעות שילוב עלים ירוקים.

פרי עדין מול דומיננטי – כאשר משלבים פירות שונים יש לשים לב למינונים ולאיזון הטעמים. לשלב פרי או ירק בעלי טעם חזק ודומיננטי, כסלק או ג’ינג’ר ועלים ירוקים, עם הרבה פירות בעלי טעם עדין כתפוח ירוק אגס או גזר.
מי שטעמו של המיץ חזק לו, יכול להשתמש ביחס של 3 מרכיבים בעלי טעם עדין (תפוחים אגס, גזר) למרכיב אחד בעל טעם עז (כמו כרוב, ברוקולי, או ירקות עליים כהים).

חמוץ ומתוק  – שילוב פירות חמוצים ומתוקים יכול להוות בעיה עבור בעלי קיבה רגישה. מי שמאוד אוהב פירות מסוימים ורוצה לנסות בכל זאת, יכול לשלב בזהירות ולראות איך הוא מרגיש לאחר שתיית המיץ או השייק.

מיצים ושייקים

 

שילובים מומלצים למיצים ושייקים טבעיים

גזר / ג’ינג’ר / תפוח –  משפר את תפקוד המערכת החיסונית.
תפוח / מלפפון / סלרי –  מונע סרטן, מוריד רמת כולסטרול, מקל במצבים של קלקול קיבה וכאבי ראש.
עגבניה / גזר / תפוח –  משפר את מגע העור ומונע ריח רע מהפה.
תפוז / ג’ינג’ר / מלפפון –  משפר את מרקם עור, מזין בלחות ומפחית את חום הגוף.
תפוח / מלפפון / קיווי – משפר את בריאות העור.
אגס / בננה – מאזן רמות סוכר בגוף.
גזר / תפוח / אגס / מנגו – מקרר את חום הגוף, מנטרל רעלים, מוריד את לחץ הדם.

אפשר לשלב בכל פרי אחד ירק אחד ופטרוזיליה או סלרי.
אפשר להוסיף ג’ינג’ר לחיזוק מערכת החיסונית.

מיץ רימונים

מחקרים מראים שמיץ רימונים מגן מפני טרשת עורקים.
פרי הרימון עשיר ביותר בפוליפנולים – תרכובות הידועות כבעלות השפעה נוגדת חמצון חזקה.
לשתיית מיץ רימונים יש יכולת להוריד לחץ דם. כמו כן, מיץ רימונים תומך בתהליכי הרזיה.

שמן זרעי רימונים

במסחטות מיצים נבחרות (כגון מסחטת מיצים אוסקר) טוחנים את הרימון עם הזרעים אשר מכילים שמן רימונים, שמעודד ספיגה של ויטמינים מסיסי שומן. שמן רימונים ידוע בסגולות המרפא שלו. הוא נוגד חמצון חזק, תורם לבריאות העור, ומונע סרטן.

מיצי פירות הדר

שילוב של הדרים במיצים יכולים לספק לנו הרבה ויטמין סי, ויטמין A, וויטמין  E. הם עשירים בנוגדי חימצון חזקים במיוחד בסידן ובחומצה פולית ויעילים במניעת הצטננות ושפעת.
קליפות הדרים מכילות פקטין המסייע בניקוי רעלים מהגוף.

מיצים ושייקים לילדים

ילדים יכולים להיות בררנים מאוד בכל הקשור לתזונה. יש מרקמים שהם לא אוהבים, יש ילדים שמסרבים לפירות וירקות מסוימים, ואפילו יש שמסרבים לצרוך בכלל כל פרי או ירק מכל סוג שהוא.
מיצים ושייקים הם דרך נהדרת להוסיף פירות וירקות לתזונת הילדים. לעיתים, מה שלא מסכימים לאכול בהחלט מסכימים לשתות. לא רק מסכימים אלא גם נהנים ומבקשים עוד.
קשה למצוא ילדים שמסרבים לשתות מיץ. מיצים וילדים הם שילוב מוצלח. גם הכנת שייקים ביחד עם הילדים יכולה לרתום אותם לעניין ולחבר אותם לתזונה בריאה. חשוב לשלב פירות שהילדים שלכם אוהבים במיוחד, לשלב קרח ביום קיץ חם ולדאוג לשייק בצבע חזק שיפתה גם את חוש הראיה לפני חוש הטעם.
דוגמאות לשייקים שילדים ישמחו לשתות הם: שייק אדום בשילוב פירות יער, שייק צהוב עם אננס או בננה או שייק כתום עם אפרסמון ומנגו.

ולסיום, מספר מתכוני מיצים מומלצים

כפי שציינו, הכנת מיצים יכולה להיות דרך נפלאה להזין את הגוף בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון ולהגדיל את צריכת הפירות היומית. ניתן להכין מגוון עשיר מאוד של מיצים טעימים כמו מיץ גזר סלרי ברוקולי ואגס, ומיצים בעלי סגולות בירואתיות ייחודיות כגון מיץ עשב חיטה ומיץ סלרי.

להכנת מיצים אתם זקוקים למסחטה איכותית ולרכיבי המתכון בלבד. כאן תמצאו הדרכה מפורטת וקלה איך מכינים מיץ תפוגזר.  

רוצים לדעת איך להכין מיץ תפוח שומר? בקרו כאן!

וכאן תוכלו ללמוד איך מכינים מיץ אדום.

לנו באופק חדש ניסיון של למעלה מ- 15 שנים במכירה ובשירות של מסחטות מיצים איטיות ובלנדרים מהמותגים המובילים בעולם. נשמח לייעץ ולסייע לכם למצוא את המוצר שעונה באופן הטוב ביותר לצרככם.

0