אבקות מרק תוצרת בית

אבקת מרק ביתית

הכינו בעצמכם: אבקות מרק במייבש מזון

 

 

מרק חם הוא הארוחה המושלמת לימים קרים משום שהוא משביע, מחמם ומזין. ניתן להכין מרק על בסיס של ירקות שורש, קטניות או דגנים בהתאם לטעם המועדף. על מנת להנות ממרק חם גם מחוץ לבית, אפשר להכין אבקת מרק בייתית בקלות במייבש מזון. הכנה ביתית מאפשרת לנו לבחור בעצמנו את כל המרכיבים ולשלוט על כמות התיבול וההמלחה.

ניתן לבחור מבין מגוון של ירקות שורש ותבלינים לפי הטעם הרצוי. למשל: גזר, קישוא, דלעת, בטטה, עגבניות, פלפל, פטריות שמפיניון, אפונה, בצל, עלי סלרי, עלי כוסברה, פטרוזיליה, שום ועוד. הייבוש בטמפרטורה הנמוכה מ-45 מעלות, אינו פוגם בערכיו התזונתיים של המזון (כפי שקורה בעת חימום בטמפרטורות גבוהות יותר). הוצאת הנוזלים מהירקות מחדדת את הטעם הטבעי ויוצרת אבקת מרק בעלת טעמים עשיריים ויחודיים.

אבקת מרק

 

איך מכינים אבקת מרק ביתית?

הכנת אבקת מרק ביתית מורכבת מ-4 שלבים:

  1. שוטפים את הירקות הרצויים וחותכים לפרוסות דקות או לחתיכות קטנות בגודל של כ-10 ס”מ.
  2. מניחים את הפרוסות או הקוביות על מגשי המייבש ומפזרים באופן אחיד.
  3. מפעילים את המייבש ובוחרים את הטמפרטורה הרצויה ואת משך הזמן הרצוי בהתאם לסוג הירקות (ככל שהטמפרטורה נמוכה יותר, כך משך הייבוש ארוך יותר.)
  4. טוחנים את כל הירקות המיובשים יחד בויטמיקס או במטחנת תבלינים ומאחסנים בצנצנת אטומה ללחות.

שילובים מומלצים

להלן 3 מתכונים לאבקות מרק המכילים שילובים שונים של ירקות ותבלינים:

אבקת מרק ירקות:
מרכיבים: גזר, קישוא, בטטה, בצל ופטריות

אבקת מרק פטריות:
מרכיבים: פטריות שמפיניון, בצל, עלי סלרי, עלי כוסברה, אגוז מוסקט

אבקת מרק אדום:
מרכיבים: פלפל אדום, עגבניות, סלרי, שום ובצל

0