גבינת שקדים

טבעוני
8 דקות
2 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

כוס שקדים

1-2 כפות אגוזי ברזיל טחונים

1-2 כוסות יוגורט קשיו

קורט מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

משרים את השקדים ל-12 שעות ומקלפים אותם.

הכנת הגבינה: טוחנים את השקדים עם אגוזי הברזיל בויטמיקס או במסחטות גרין סטאר או אוסקר. מוסיפים קצת מלח ויוגורט קשיו. את כמות היוגורט תוכלו לקבוע לבד בהתאם לסמיכות הרצויה.

יש לכסות את הגבינה במגבת מטבח ולהשאיר מחוץ למקרר לתסוס לכמה שעות. מדי פעם מומלץ לערבב אותה. בקיץ הגבינה מוכנה תוך כ- 6-7 שעות. בחורף נדרש עד 12 שעות תלוי בטמפרטורה בבית. כדי לזרז את התהליך, ניתן לשים מעל מקור חום נמוך.

יש צורך להשגיח ולטעום מדי פעם כדי לבדוק את החמצמצות.

לאחר שהגבינה מוכנה, יש להוסיף תיבול לפי הטעם: קצח, זעתר, סומאק, שום, שמיר, פפריקה…

בתאבון!

0