חמאת פקאן

חמאת פקאן
טבעוני
1 דקות
4 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מרכיבים:

– 4 כוסות פקאן

אופן ההכנה:

– קולים את הפקאנים בתנור בחום של 160 מעלות למשך 20 דקות. מומלץ לטחון את הפקאנים ישירות אחרי התנור בעודם חמים מפני שזה מזרז את הכנת החמאה

– טוחנים את הפקאנים בויטמיקס במהירות גבוהה בעזרת הדוחפן במשך כדקה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.  אם יש צורך בטחינה נוספת, להמתין חצי דקה ולטחון שוב.*

אנחנו יודעים מתי חמאת הפקאן מוכנה לפי הרעש בקנקן. בדקה הראשונה הרעש יהיה מאוד חזק ולאט לאט הוא נעלם והמרקם החולי הופך למרקם חלק וקרמי. הכנת החמאה לא אמורה לעלות על דקה, אחרי דקה המיכל עלול להתחמם יתר על המידה (ועל כן נדרשת הפסקה). אם רוצים מרקם קראנצ’י אפשר להוסיף חופן פקאן ולערבל כמה שניות נוספות.

* בהכנת ממרחי אגוזים יש לעבוד במקטעים. לאחר כל דקת עבודה, חצי דקת הפסקה.

0