מרק תרד מוקרם
מצרכים:
- 1 (260 גר’) תפוח אדמה בינוני, קלוף, חתוך לקוביות ומאודה
- 1 כוס (240 מ”ל) ציר ירקות
- ½ כוס (120 מ”ל) מים
- 1 שן שום
- ½ בצל קצוץ
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 זוקיני בינוני חתוך לקוביות
- 1 כף שמן זית
- 1/3 כוס (40 גר’) גזרים חצויים, מאודים
- 2 כוסות (60 גר’) תרד
- 1/8 כפית תימין יבשה
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
לטגן קלות את השום, בצל וסלרי למשך כ 3 דקות, עד שהם מתרככים.
להכניס אל קנקן הויטמיקס את ציר הירקות, מים, שום, בצל, סלרי, גזרים מאודים, זוקיני, תרד, חצי (130 גר’) מתפוחי האדמה המאודים, תימין ומלח – לפי הסדר הרשום.
לסגור את המכסה היטב ולבחור מהירות 1 או את תכנית המרקים.
להפעיל את הויטמיקס ולהעביר בהדרגה ממהירות 1 למהירות 10.
לערבל במשך 5-6 דק’ או עד גמר תכנית המרקים.
להפעיל שוב את הויטמיקס על מהירות 1 ולהגביר למהירות 2, לפתוח את המכסה הקטן ולהכניס את יתרת תפוחי האדמה (130 גר’). לערבל למשך 5-10 שניות לקבלת המרקם הרצוי.
בתאבון!
שתפו