פלאפל ללא טיגון

פלאפל ללא טיגון
ללא גלוטן
24 שעות
30 מנות
בינוני דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

1/2 1 כוסות חומוס חי מונבט

2 כוסות (לא דחוסות מדי) כוסברה טרייה

¼ כוס בצל (קוביות)

2-3 שיני שום

1 כוס זרעי חמניות

1/2 כוס טחינה מלאה, גולמית

3-4 כפות רוטב סויה (או לפי הטעם)

1/2 כפית כמון טחון טרי

כפית קארי (לא חובה)

כפית לימון מיובש וטחון

1/4 עד 1/2 כוס שמן זית

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

הנבטת חומוס: את החומוס יש להשרות 12 עד 24 שעות במים. לאחר מכן לסנן את המים ולהשאיר ליום יומיים נוספים לנביטה.
הנבטת זרעי חמניות: בדומה לחומוס אולם פחות זמן: השריה 6-8 שעות והנבטה 12 עד 24 שעות.
במהלך ההנבטה יש לשטוף את החומוס או זרעי החמניות פעמיים ביום.
מעבירים דרך מסחטת גרין סטאר או אוסקר (או מעבד מזון אחר) את החומוס, זרעי החמניות ,הבצל, הכוסברה והשום.
טיפ: את הבצל והשום מכניסים למכונה בין טחינת החומוס והחמניות כדי שלא ישאר בסוף בתוך המכונה.
לעיסה שהתקבלה יש להוסיף את שאר המצרכים ולערבב. בשלב זה, יוצרים כדורי פלאפל בעזרת שתי כפות (או כפיות אם רוצים כדורים קטנים) ומייבשים למשך 8 עד 10 שעות במייבש מזון בחום של 46 מעלות צלזיוס.
תוספות להגשה: טחינה, סלט ירקות, בצל, מלפפון חמוץ, זיתים.

0