קרקרים מכוסמת ופשתן

קרקר כוסמת פשתן
ללא גלוטן
27-29 שעות
50 מנות
בינוני דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

2 כוסות כוסמת מונבטת (כ-1 ¼ לפני השרייה)

1 כוס זרעי חמניות מונבטות

1 כוס זרעי פשתן בהירים מושרים לפחות 4 שעות (כ-3/4 כוס לפני השרייה)

¼ כוס שמן זית

זוקיני אחד בינוני-גדול

כף של רוטב סויה או 1/4 כפית מלח אטלנטי

קורט קימל טחון (אופציונלי)

תיבול אופציונלי: זעתר

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון גרין סטאר, אוסקר או מעבד מזון אחר את הכוסמת, חמניות והזוקיני. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים, בוחשים היטב בעזרת הכף. משטיחים את הבלילה על גבי דפי פראפלקס בעובי 3-4 מ”מ ומייבשים במייבש המזון למשך 5-6 שעות. לאחר שהצד העליון של הקרקרים מתייבש הופכים אותם כך שהצד היבש מונח על גבי הרשת של המגש של המיבש, מקלפים את דף פראפלקס וממשיכים לייבש למשך 4-5 שעות נוספות.

לאחר סיום הייבוש חותכים לריבועים או בוצעים ביד.

ניתן גם להכין בצורת פיתה עגולה עם זעתר מלמעלה.

טיפ חשוב בהנבטת כוסמת: משרים את הכוסמת כ-8 שעות ומשאירים במסננת להנבטה כ 8 שעות נוספות. אם מזג האוויר חם רצוי לשים אותה במקרר. בנוסף, חשוב מאוד לשטוף את הכוסמת עם הרבה מים על מנת למנוע  תסיסה. לשים אותה בקערה עם הרבה מים ולשפוך את המים. לחזור על הפעולה עד שהמים נשארים נקיים.

0