קרקרים פשתן בתיבול קארי

ללא גלוטן
10 דקות
50 מנות
בינוני דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מתכון להכנת קרקרים פשתן טעימים ובריאים, חטיף בריא ותוספת נהדרת לצד כל סלט ומרק

 

מצרכים:

כוס וחצי זרעי חמניות מונבטות (נבטוטים קטנים- לא נבטים ירוקים)

כוס וחצי פשתן מושרה במים לפחות שמונה שעות מראש

זוקיני אחד בינוני

גזר אחד בינוני

שתי כפות של קוביות בצל

1-2 שיני שום

כפית שטוחה של קארי

חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

3-4 כפות שמן שומשום

4-5 כפות רוטב סויה תמרי או מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

טוחנים במכונת מעבד מזון גרין סטאר / גרין פאוור / אוסקר את החמניות המונבטות, זוקיני, גזר, בצל, שום, פטרוזיליה או כוסברה.

לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים, בוחשים היטב בעזרת הכף. משטיחים את הבלילה על גבי דפי פראפלקס בעובי 3-4 מ”מ ומייבשים במייבש המזון למשך 5-6 שעות.

לאחר שהצד העליון של הקרקרים מתייבש, הופכים אותם כך שהצד היבש מונח על גבי הרשת של המגש של המייבש, מקלפים את דף הפראפלקס וממשיכים לייבש למשך 4-5 שעות נוספות.

 

לאחר סיום הייבוש חותכים לריבועים (ניתן גם לפני הייבוש לסמן קווי חיתוך).

0