קרקרים פשתן בתיבול קארי
מתכון להכנת קרקרים פשתן טעימים ובריאים, חטיף בריא ותוספת נהדרת לצד כל סלט ומרק
מצרכים:
כוס וחצי זרעי חמניות מונבטות (נבטוטים קטנים- לא נבטים ירוקים)
כוס וחצי פשתן מושרה במים לפחות שמונה שעות מראש
זוקיני אחד בינוני
גזר אחד בינוני
שתי כפות של קוביות בצל
1-2 שיני שום
כפית שטוחה של קארי
חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
3-4 כפות שמן שומשום
4-5 כפות רוטב סויה תמרי או מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
טוחנים במכונת מעבד מזון גרין סטאר / גרין פאוור / אוסקר את החמניות המונבטות, זוקיני, גזר, בצל, שום, פטרוזיליה או כוסברה.
לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים, בוחשים היטב בעזרת הכף. משטיחים את הבלילה על גבי דפי פראפלקס בעובי 3-4 מ”מ ומייבשים במייבש המזון למשך 5-6 שעות.
לאחר שהצד העליון של הקרקרים מתייבש, הופכים אותם כך שהצד היבש מונח על גבי הרשת של המגש של המייבש, מקלפים את דף הפראפלקס וממשיכים לייבש למשך 4-5 שעות נוספות.
לאחר סיום הייבוש חותכים לריבועים (ניתן גם לפני הייבוש לסמן קווי חיתוך).