סלט קינואה-רימון
מרכיבים:
1.5 כוס קינואה
3 כוסות ציר ירקות
4 כפות רכז רימונים
גרידת לימון מלימון שלם
5 כפות מיץ לימון סחוט
2 שיני שום-קצוצות
1 כפית סוכר
כוס שמן זית 1/2
חופן צנוניות חתוכות לפרוסות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקיקות (בעזרת קולפן)
4 בצל ירוק, קצוצים קטן
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור
הוראות הכנה:
בסיר קרמי נון סטיק של GreenPan, הביאו את ציר הירקות לרתיחה. הוסיפו את הקינואה ו-1/4 כפית מלח, ערבבו פעם אחת והחלישו את הלהבה. כסו ובשלו לכ-15 דקות, מבלי לערבב, עד שכל המים נספגו וגרגרי הקינואה רכים.
בקערה טרפו יחד את מיץ הלימון והגרידה, שום, רכז רימונים, סוכר, 1/2 כפית מלח ופלפל עד שהסוכר נמס. הוסיפו לאט את השמן על מנת ליצור רוטב סמיך.
הוסיפו לקינואה 3/4 מכמות הרוטב וערבבו היטב. ערבבו את המלפפון, הבצל הירוק עם יתרת הרוטב.
הוסיפו לקינואה יחד עם הפטרוזיליה והנענע, ערבבו היטב ובעדינות.