עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות
מצרכים:
- ¾ כוס חמאת בוטנים
- ½ כוס סוכר קוקוס
- ¼ כוס סירופ מייפל
- 3 כפות שמן קוקוס, נוזלי
- 2 כפות פשתן
- 5 כפות מים
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ 1 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן *
- ½ כפית סודה לשתיה
- ½ כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל- 175o
- טוחנים את הפשתן בבלנדר ויטמיקס במהירות גבוהה במשך 5 שניות לקבלת אבקה. מערבבים עם המים ונותנים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות. זה יהווה את התחליף לביצים.
- בקערה גדולה מערבבים את חמאת הבוטנים, סוכר קוקוס, סירופ מייפל, שמן קוקוס, תערובת הפשתן ותמצית הוניל.
- מוסיפים את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח. מערבבים היטב עד לקבלת בצק סמיך וקצת דביק.
- לוקחים כף מהבצק ומגלגלים לכדור. משטחים בעזרת מזלג.
- אופים כ-10 דקות ומצננים אותן כ-10 דקות על רשת צינון.
* ניתן לטחון לקמח ¼ 1 כוסות שיבולת שועל דקה בויטמיקס בעזרת הקנקן לקמחים.
* ניתן להכין בקלות את חמאת הבוטנים בבלנדר ויטמיקס.
שתפו