לחם כוסמת

לחם כוסמת
ללא גלוטן
26 שעות
12 מנות
בינוני דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:
500 גרם כוסמת ירוקה
1/3 1 כוס מים
2 כפית מלח
2 כפות מייפל
1/2 כפית טימין
1/4 כוס גרעיני חמניה
1/4 כוס גרעיני דלעת

אופן ההכנה:
משרים את הכוסמת 12 שעות במים נקיים.
שוטפים אותה ממי ההשרייה, מעבירים אותה לבלנדר ויטמיקס  ומוסיפים את המים והמלח.

טוחנים עד לבלילה חלקה לחלוטין.
מעבירים לקערה נקיה מזכוכית, מניחים צלחת מעל ונותנים לה לנוח על השיש 24 שעות עד שתראו בועות קטנות למעלה. כשתראו את הבועות זה אומר שהכוסמת תססה מהשמרים הטביעים שבאוויר ומוכנה לאפייה.
מוסיפים את המייפל, טימין והגרעינים.
שופכים את התערובת לתבנית אפית אינגליש קייק מסיליקון.
מפזרים קצת גרעיני חמניה וגרעיני דלעת מעל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180° ואופים במשך שעה עד שעה ורבע. כדי לדעת אם זה מוכן, תכניסו קיסם ותבדקו אם הוא יוצא יבש, אם הוא יבש, הלחם מוכן
תוציאו מהתנור ותניחו מגבת מטבח נקיה מעל התבנית עד להתקררות מוחלטת
הערות:
חשוב לקנות כוסמת ירוקה ולא כוסמת רגילה. הכוסמת הרגילה החומה כבר עברה קלייה ולכן לא תעבוד.
חשוב שגם הבלנדר וגם הקערה מזכוכית יעברו שטיפה עם סבון ומים לפני השימום כדי להשמיד חיידקים לא רצויים.
זמן התסיסה עשוי להשתנות לפי העונות בשנה, הוא אמור להיות כ-24 שעות אך בקיץ יכול להיות שהיא תתסוס מהר יותר, תנו לבועות להנחות אתכם 🙂
אני בחרתי להוסיף גרעיני דלעת וחמניה, אתם יכולים להוסיף איזה תוספות שאתם רוצים: אגוזי מלך, פקאנים, שקדים, עגבניות מיובשות קצוצות, בצל מוקפץ, זיתים ועוד.
אחרי שתחתכו את הלחם הוא עשוי להיות מעט לח בפנים וזה בסדר גמור, אני אוהבת להכניס את הפרוסות למצנם לדקה או שתיים וזה מסיים לייבש אותן.
ממליצה לפרוס את כל הלחם ולהכניס למקפיא ככה יהיה לכם לחם בכל יום שתרצו.

בתיאבון!

המתכון באדיבות פלורנסיה אונטוריני

0