דאל הודי שמחמם את הלב והבטן

דאל הודי
מתאים לילדים
30 דקות
3 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

כוס עדשים כתומות שטופות היטב

3 כוסות מים בטמפרטורת החדר

כפית מלח

1/2 כפית כורכום טחון

1/2 כפית כמון טחון

עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

בצל חתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן לטיגון

צרור עלי כוסברה טריים לקישוט.

הערה: מומלץ להגשה על בסיס אורז חם, או כמנה בפני עצמה.

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר קרמי נון סטיק על אש בינונית את העדשים, עם המים, מלח, כורכום, מביאים להרתחה, ואח”כ ממשיכים בבישול על אש בינונית, סה”כ כ 25 דקות עד התרככות העדשים. במהלך הבישול, יש להוציא עם כף את הקצף הנוצר מהעדשים ולערבב מידיי כ 5 דקות את העדשים.

במקביל מחממים מחבת קרמית נון סטיק עם השמן, מוסיפים את הכמון ומערבבים אותו בשמן, על אש בינונית, (שימו לב שלא יישרף). מוסיפים את הבצל החתוך והשום החתוך ,מטגנים עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים יחד עוד מספר דקות עד התרככות העגבניות ומסירים מהאש.

לאחר שסיימנו את בישול העדשים, מוסיפים את תערובת הבצל, השום והעגבניות לסיר העדשים שבושלו. מערבבים ומשהים כ 5 דקות לספיגת טעמים. (ללא בישול נוסף).

הרכבת המנה:

מניחים את התבשיל על מצע אורז חם, מפזרים כוסברה טרייה מלמעלה.

ניתן לאכול ללא מצע אורז, כמנה נפלאה בפני עצמה.

 

0