לביבות טבעוניות ללא גלוטן
מצרכים:
1 ק”ג תפוחי אדמה קשים
1 בצל בינוני
40 גר’ קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
1 כפית מלח
קורט פלפל
ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם – חופן פטרוזיליה קצוצה, תימין, שום
אופן ההכנה:
1. לקלף את תפוחי האדמה, לשטוף וליבש היטב.
2. לקלף את הבצל
3. לקצוץ את תפוחי האדמה והבצל עם בלנדר ויטמיקס על מהירות 4 למשך 20 שניות, עד לקבלת מרקם גרוס אך לא מחית
4. לערבב היטב בקערה את תפוחי האדמה והבצל הקצוצים עם כל התבלינים וקמח שבולת שועל.
5. לתת לעיסה “לנוח” למשך כ- 10 דקות
6. לחמם מחבת נון-סטיק על להבה בינונית. להכניס למחבת את העיסה במנות לפי הגודל שרוצים, ללחוץ מעט כדי שיתקבלו לביבות שטוחות. לטגן את הלביבות משני הצדדים במשך 6-8 דקות סה”כ, עד להשחמה קלה.
טיפים:
- למי שאין ברשותו מחבת מסוג נון סטיק, מומלץ לטגן עם שמן.
- במידה והעיסה יוצאת “נוזלית”, להוסיף עוד 2-3 כפות קמח שבולת שועל ללא גלוטן עד לספיגת הנוזלים
- למי שרוצה לגוון – ניתן להשתמש בבטטה במקום תפוח אדמה
- למי שאוהב את המרקם ה”קלאסי” של הלביבה, ניתן לחלופין להשתמש במגרדת פומפייה במקום קיצוץ בבלנדר ויטמיקס
שתפו