מג’דרה ובצל מטוגן

מג'דרה
ללא גלוטן
30 דקות
4-5 מנות
קל דרגת קושי
green printer printer הדפסה
red heart heart מועדפים

מצרכים:

  • כוס עדשים ירוקות או שחורות
  • 2 כוסות אורז
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 כפות שמן
  • תבלינים: כפית כמון, מלח, פלפל
  • לקישוט: עלי בזיליקום טרי

 

אופן ההכנה:

שוטפים את העדשים ומשרים במים כשעה, מסננים. מבשלים בסיר קרמי נון סטיק את העדשים כשהן מכוסות במים כ 20 דקות, או עד התרככות העדשים. בסיום הבישול לוודא שרכות ולסנן.

הערה: לא להשאיר את העדשים במים בסיום הבישול כי יהפכו עיסתיות.

בסיר קרמי נון סטיק, מטגנים הבצל בשמן, תוך כדי ערבוב, על אש בינונית, עד השחמה. שומרים מחצית כמות הבצל המטוגן בצד.

שוטפים את האורז ומסננים היטב.

לבצל הנותר בסיר מוסיפים את האורז, מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה, מוסיפים את המים הרותחים ומלח לפי הטעם, את העדשים המוכנות, התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה עוד כ 18 דקות, על אש בינונית. יש לוודא שהאורז מוכן ולשפר טעמים במידת הצורך.

ההגשה: מפזרים את יתרת הבצל המטוגן מעל המג’דרה ועלי בזיליקום טרי.

 

0