פריטטה ירקות שורש
פריטטת ירקות שורש טבעונית, עשירה בחלבונים להכנה בתנור במחבת קרמית נון-סטיק.
מצרכים:
- 65 גרם קמח עדשים
- 65 גרם קמח חומוס
- 30 גרם קמח כוסמת ירוקה
- 240 מ”ל מים
! לקבלת קמחים טריים ובכמות הנדרשת, ניתן להכינם באמצעות טחינת הרכיבים בבלנדר ויטמיקס.
ירקות:
- 2 בצלים לבנים קטנים
- 1 בצל סגול בינוני
- 1 בטטה קטנה
- 1 בטטה סגולה קטנה
- תיבול אופציונלי: מלח הודי שחור-1/2 כפית, ½ כפית פפריקה מתוקה, ½ כפית אורגנו וכפית שומשום מלא.
אופן ההכנה:
- חממו תנור ל-180 מעלות.
- חיתכו את כל הרכיבים לחתיכות קטנות, רצוי עם סכין הקרמית.
- הכניסו לתנור על נייר אפייה משומן, אפייה עד שהירקות הקשים מתרככים (20-30 דק).
- ערבבו את כל הקמחים בקערה, הוסיפו בהדרגה את המים תוך כדי ערבוב עם מטרפה איכותית.
- לאחר קבלה של מרקם חלק ללא גושים, הוסיפו את הירקות הצלויים, שמנו את המחבת, שפכו את התערובת למחבת המשומנת, סדרו את התערובת על מנת שתיהיה שכבה אחידה, הכניסו לתנור ל 45-60 דקות אפייה.
שתפו