סדנת ארוחה ללא גלוטן

 

בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות לנזקי הגולטן. אם בעבר בתחתית פירמידת המזון, מוצרי חיטה היו הבסיס לתזונה היומית בריאה, כיום ידוע כי הבסיס לתזונה יומית בריאה הנו מוצרים לא מעובדים כקטניות, ירקות ופירות, זרעים ואגוזים.

בימינו, הולכת ומתפשטת ההבנה כי הגלוטן הינו מרכיב שעשוי להזיק לבריאות כאשר הוא נצרך במינונים גבוהים. בעיה זו מתעצמת בשל נפיצותו של הגלוטן בדגנים רבים, ההופכת אותו למרכיב הנצרך באופן יומיומי.

אנשים רבים רגישים לגלוטן, גם אם אינם חולים בצליאק (מחלת מעי הנובעת מרגישות לחלבון גלוטן). רבים מעידים על כך שהפחתת הגלוטן מהתזונה היומיומית שלהם משפרת את הרגשתם, עוזרת לשמירה במשקל, והופכת אותם לערניים יותר.

אז כיצד מתמודדים עם ארוחה ללא גלוטן, ומהם התחליפים הבריאים ולא פחות מכך – הטעימים למנות ללא גלוטן.

כל זאת ועוד בסדנת ‘ארוחה ללא גלוטן’

*** המתכונים הינם ללא גלוטן אך לא המכשירים

מה נכין בסדנה:

לחם כוסמת וממרח עדשים כתומות מונבטות

פלאפל בליווי טחינה ירוקה Raw

פשטידת תרד ומנגולד.

קרמבל תפוחים אפוי.

ניתן להרשם לסדנא בטופס ההרשמה בעמוד זה.

0