מנדולינה לחיתוך ירקות – תועלות ודגשים

Status--V-Slicer-New-Horizon-800-600

 

ירקות ופירות מהווים חלק בלתי נפרד מתזונה בריאה. הם מעשירים את הארוחות בטעם, ריח וכמובן בויטמינים ומינרליים חיוניים.  עם זאת, עבור מרבית מהאנשים תהליך הקיצוץ של הפירות והירקות לשם הכנת סלטים, תבשילים, מרקים ומאכלים נוספים נתפס כגוזל זמן יקר. ואין זה פלא שרבים מאיתנו נעזרים במיני סוגים של קוצץ ו/או פורס ירקות.

המנדולינה – קוצץ הירקות שמאפשר חיתוך פרוסות בעוביים שונים וג'וליאנים הינו אחד מקוצצי הירקות המבוקשים בקרב חובבי הבישול. הפרוסות משמשות להכנת פשטידות, פריטטות, קרפצ'יו, צ'יפסים וחיתוך פירות וירקות לייבוש מזון. בג'וליאנים נעשה שימוש בסלטים, קציצות ירק, מוקפצים ועוד.

חברת status פיתחה את פורס המנדולינה V Slicer – המקצר באופן משמעותי את תהליך החיתוך ומתמודד בקלות עם סוגים שונים של ירקות ופירות (קשים ורכים) בעוביים ובמידות שונות.

 

 

קריטריונים לבחירת מנדולינה לחיתוך ירקות

בעת בחירת פורס ירקות לשימוש ביתי כדאי לשים לב לקריטריונים הבאים:

✓ נוחות שימוש – פורס ירקות הינו מכשיר בשימוש יומיומי ועל כן חשוב לוודא שאופן ההרכבה, החיתוך והפירוק נוחים ופשוטים עבור כל בני המשפחה.

✓ בטיחות – על מנת שפורס הירקות יחתוך ירקות ופירות קשים בקלות, על הלהבים להיות חדים מאוד. מנגנוני בטיחות הם חלק חיוני ובלתי נפרד מפורס טוב ומגנים על האצבעות מפני פציעה.
בפורס ה-V ישנם שני מנגנוני הגנה: הראשון הוא ידית האחיזה עליה משפדים את הירק, והשני הוא ידית ריבועית הסוגרת את הקופסא השקופה אליה מכניסים ירקות קטנים, כגון: שום, בצל ועגבניות שרי על מנת לקצוץ אותם.

✓ כיוונון עובי – על מנת לספק מענה למגוון צורות של הכנת מזון, הלהבים של הפורס ניתנים לכיוון ולשינוי זווית החיתוך.
כך ניתן ליצור פרוסות בלא פחות מ-7 דרגות עובי, למגוון מטרות, מפרוסות בטטה עבות לפשטידה ועד לפרוסות תפוחים דקיקות לעיטור פאי.

✓ איכות הלהב – להבים העשויים מחומרים איכותיים נשארים חדים לאורך שנים, ואינם מחלידים. להבי הפורסים של סטטוס עשויים מנירוסטה ושומרים על יכולת חיתוך גבוהה ומדויקת לאורך זמן.

✓ להבים הניתנים להחלפה –  לכל להב בפורס הירקות יש את התכונות הבלעדיות שמייצרות מגוון צורות של חיתוך: פרוסות דקות, פרוסות עבות וג'וליאנים… כמו כן, התמודדות עם סוגים שונים של ירקות אופן החיתוך של פירות קשים כגון גזר בטטה וסלק שונה מאוד מאופן החיתוך של פירות רכים, כגון: בננה, משמשים,  או קיווי.

✓ חלקים נלווים – לכל פורס ירקות נלווים תוספים המאפשרים מגוון צורות חיתוך לבישול, אפייה, טיגון, הכנת סלטים ואפילו קישוטי מנות. פורס הירקות של status כולל 4 חלקים ביניהם רכיב מיוחד לחיתוך מצרכים קטנים כגון שום, צנוניות, עגבניות שרי וקופסא אטומה לשמירה על טריות הירקות החתוכים וכן, קולפן משונן דו כיווני המסוגל לקלף בשני הכיוונים לקילוף מהיר ונוח ומצוין לקילוף עגבניות.

✓ כלי אגירה של ירקות קצוצים – כלי אטום המאפשר לאחסן את הירקות החתוכים שלא נעשה בהם שימוש, חוסך זמן בניקוי כלים נוספים והופך את העבודה לקלה ונקייה יותר. כלי האיטום של פורס הירקות סטטוס מגיע עם מכסה תואם שמאפשר להפוך אותו לכלי אחסון בעת הצורך.

✓ ארץ ייצור – מיקומו הגאוגרפי של פס הייצור מעיד לרוב על איכות החומרים וטיב המוצר. בעוד מוצרים המיוצרים בסין נחשבים לבעלי איכות נמוכה, מוצרים מתוצרת אירופה, כגון מוצרי status המיוצרים בסלובניה, מתאפיינים בעמידות, בקרת איכות גבוהה וחומרי גלם שנבחרו בקפידה.

✓ איחסון נוח – צורת הפורס מקבלת חשיבות גבוהה בזמן שהוא אינו בשימוש. צורות מלבניות קלות יותר לאכסון ומבזבזות פחות מקום לעומת מכשירים עגולים. 

 

מנדולינה לחיתוך ירקות V סלייסר של סטאטוס

מנדולינה לחיתוך ירקות V סלייסר של סטאטוס עונה על כל הקריטריונים החשובים למנדולינה.

זהו פורס ירקות מודולרי שכולל 4 חלקים מתחלפים, וניתן לפעול איתו במספר צורות: חיתוך ירקות לפרוסות בעובי משתנה, קיצוץ ירקות לרצועות בסגנון ג'וליאן וגם חיתוך של ירקות קטנים כמו צנוניות, עגבניות שרי, זיתים, פטריות ועוד.

הוא בטיחותי, עם להבים חדים, קל לתפעול ושימוש ועשוי מחומרי גלם איכותיים.

קוצץ ירקות מתכוונן – מדוע מדובר על מוצר מצטיין?

תכונות מנצחות למוצר קוצץ ירקות:

  • שני מצבי להבים – כלומר, אפשרות יצירת רצועות בסגנון ג'וליאן וכן, יצירת פרוסות של ירקות.
  • קוצץ ירקות זה נחשב לפורס מאוד בטיחותי וזאת הודות למנגנון נעילת הסכינים.
  • עובי הפרוסות משתנה בהתאם לכוונון אישי, מאפשר כ-7 אפשרויות מתכווננות החל מפרוסות דקות ועד עובי של 6 מ"מ.
  • סכין הקולפן של חותך ירקות זה עשויה מפלדת אל-חלד.
  • כל חלקי הפלסטיק של המוצר – ללא BPA. עמידים וחזקים במיוחד לאורך זמן.
  • להבי הפורס עשויים מפלדת אל חלד ולכן אינם מחלידים.